Stars που μέσα σε μια νύχτα αποφάσισαν ένα… à la garçonne κούρεμα

Σε ποιες "πήγε" η αλλαγή και ποιες το μετάνιωσαν την ίδια στιγμή

Ο φάκελλος «μακριά μαλλιά και ψαλίδι» είναι τεράστιος και χωράει του κόσμου τις θεωρίες: από τις πιο απλές, εκείνες που θέλουν μια σταρ να κόβει πολύ κοντά τα μαλλιά της επειδή κουράστηκε από τις μπούκλες και το στάιλινγκ, μέχρι τις πιο σύνθετες.

Εκείνες, δηλαδή, που επιχειρούν να εξηγήσουν τη δραματική αλλαγή στην κόμμωση μιας διασημότητας με όρους ψυχαναλυτικούς και υπαινικτικούς της κακής της ψυχολογίας.

Κατά καιρούς, από το κλαμπ των αλά γκαρσόν κουρεμένων έχουν περάσει πολλές σταρ, συνήθως με τους θαυμαστές τους να αντιδρούν αρνητικά.

Και ενώ εκείνες φαίνεται να απολαμβάνουν τη νέα κουπ, τα media ξεκινούν την υπερανάλυση για το τι μπορεί να προκάλεσε την απόφαση, αλλά και για το τι ήταν καλύτερο: το «πριν» ή το «μετά»;

Κάπως έτσι, την είχε «πατήσει» και η Beyonce, όταν πριν από έναν χρόνο προτίμησε ένα πίξι κατ, αφήνοντας για λίγο τις μακριές χρυσόξανθες μπούκλες της.

https://www.instagram.com/p/cwAtPvxTic/

Και μπορεί η ίδια να δήλωνε… αμετανόητη, όμως, η Misses Carter δεν επανέλαβε την αυθόρμητη κίνηση και άφησε τα μαλλιά της να μακρύνουν ξανά.

Γιατί, η πικρή αλήθεια είναι ότι όσες κυρίες προχώρησαν σε τόσο ριζικές αλλαγές, λανσάροντας ένα νέο αγορίστικο λουκ, είδαν για λίγο καιρό τις μετοχές τους να πέφτουν. Σεξιστικό; Ναι, απολύτως, αλλά άντε να βγάλεις από το συλλογικό ασυνείδητο του Χόλιγουντ και της μουσικής βιομηχανίας ότι οι stars έχουν τη δύναμη και την ομορφιά τους “κλειδωμένη” στα μακριά μαλλιά τους σαν άλλες Ραπουνζέλ

https://www.instagram.com/p/r9lGwhF0Gj/

Όπως συνέβη με την Ann Hathaway, που κόβοντας τα μαλλιά της, ανέδειξε τα έτσι κι αλλιώς μεγάλα μάτια, αλλά και το μεγάλο στόμα και τα μεγάλα… αυτιά.

Το ίδιο συνέβη και στη Victoria Beckham, με το pixie cut να «αγριεύει» τις γωνίες του προσώπου της και να υπογραμμίζει τη μόνιμα γκρινιάρικη έκφραση της.

Σοβαρές… φθορές είχε υποστεί και η αιθέρια θηλυκή εικόνα της Rihanna, όταν αποφάσισε να αποχωριστεί τα μακριά μαλλιά της.

Η αλά γκαρσόν κουπ της καλλονής από τα Μπαρμπέιντος, μετά βίας εξισορροπούσε τις προκλητικές εμφανίσεις της.

https://www.instagram.com/p/_8u08zjcvS/

Φυσικά, υπήρξαν και κυρίες που με την αγορίστικη κόμμωση τους έκαναν τη διαφορά.

Όπως η Charlize Theron, που όταν έχασε τις ξανθές μπούκλες της, τόνισε με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά της, χωρίς να «αγριέψει» την έκφραση της.

https://www.instagram.com/p/CCwYWLsBtzl/

Εξαιρετικό ήταν το αποτέλεσμα και για την Kate Moss, που το αγορίστικο κούρεμα σε συνδυασμό με την μικροκαμωμένη σιλουέτα της, της χάρισε το ανέμελο λουκ που ποτέ δεν διέθετε.

Όσο για την Emma Watson;

https://www.instagram.com/p/4cQb68QsCi/?hl=en

Παρά τις αρχικές αρνητικές αντιδράσεις των tabloids, η αλήθεια είναι ότι το pixie cut έδωσε στην ηρωίδα του Χάρι Πότερ τον δυναμισμό που της στερούσαν τα ρομαντικά χτενίσματα της εφηβείας της.

Μάλλον, και πέρα από τις σεξιστικές κορώνες κάποιων τα πράγματα είναι απλούστερα και σίγουρα ξεπερνούν και τους ισχυρισμούς των κομμωτών που επιμένουν εργολαβικά ότι τα κοντά μάλλιά πάνε σε όλες. Όχι δεν πάνε σε όλες, όπως δεν πάνε σε όλες τα μακριά ή τα extreme χτενίσματα και  σίγουρα πρόκειται για απόφαση που θέλει πολλή σκέψη, αφού η… διόρθωσή της – σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί – θα πάρει μήνες.

leave a reply

Your Review