Στέφανος Κορκολής: Για ‘μένα η μάχη με τον καρκίνο είναι διαρκής, έρχεται και φεύγει

Ο σπουδαίος μουσικός σε μία συγκινητική συνέντευξη για τη ζωή και τη διαδρομή του

Οι σπουδές στο Παρίσι, ο έρωτας με το πιάνο, η θεραπεία της μουσικής, η επαγγελματική του διαδρομή… Για όλα μίλησε ο Στέφανος Κορκολής σε μία σπάνια συνέντευξη και έχοντας απέναντι του την Κάρμεν Ρουγγέρη στην εκπομπή “Σημείο Συνάντησης” της ΕΡΤ1. 

Σε αυτή την εκπομπή οι δύο καλλιτέχνες μοιράστηκαν κοινά βιώματα στην Τέχνη και στη ζωή, όταν κάποια στιγμή μίλησαν με ειλικρίνεια για τη μάχη τους με τον καρκίνο. Εκεί ο Στέφανος Κορκολής, που ποτέ δεν έχει κρύψει την περιπέτεια υγείας του, μίλησε με αλήθεια και ψυχραιμία για τη μάχη του με τον καρκίνο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η δική του η μάχη είναι διαρκής, ενώ κάλεσε τους πάντες να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι με τον προληπτικό έλεγχο. 

«Σε μένα έρχεται και φεύγει. Είναι μία διαρκής μάχη. Το βασικό είναι ότι πρέπει να μάθουμε όλοι μας να κάνουμε προληπτικό έλεγχο. Μπορείς να σωθείς, να προλάβεις. Είναι μία αρρώστια που χτυπά ανεξαιρέτως. Δεν πρέπει να κατεβάσεις τα χέρια και να το δέχεσαι. Εγώ το πολεμάω», είπε ο Στέφανος Κορκολής και τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι ο γιατρός πρέπει να λέει την αλήθεια στους ασθενείς, όσο δυσάρεστη κι αν είναι η κατάσταση, προκειμένου ο ασθενής να ξέρει με τι πολεμάει. 

“Δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τα πράγματα. Πρέπει να πιέζουμε τον γιατρό να μας πει όλη την αλήθεια, για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε!”, είπε χαρακτηριστικά ο χαρισματικός μουσικός. 

leave a reply

Your Review