Στέφανος Τσιτσιπάς: Η δήλωση του πατέρα του για το τσακωμό στον ημιτελικό του Masters

Μια άκρως ελληνική στιγμή φαίνεται να εκτυλίχθηκε  στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Masters της Ρώμη, αφού ο  Έλληνας πρωταθλητής τσακώθηκε με την μητέρα του και την έδιωξε από το γήπεδο.

 

Μάλλον ούτε οι πρωταθλητές δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις συμβουλές των γονιών τους, ακόμα κι όταν βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο!

 

Συγκεκριμένα, η μητέρα του 24χρονου τεννίστα,  Τζούλια Αποστόλη, θέλησε να τον βοηθήσει δίνοντας του κάποια συμβουλή στη μητρική της γλώσσα, τα ρωσικά, μετά από έναν χαμένο πόντο. Τότε, ο Τσιτσιπάς απευθύνθηκε προς το box της ομάδας του όπου και καθόταν η μητέρα του, ζητώντας της να σταματήσει να μιλάει ρωσικά.

 

«Μη μιλάς στα ρώσικα, μίλα στα ελληνικά. Σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά, φύγε από το γήπεδο καλύτερα» είπε αρχικά, ιδιαίτερα ενοχλημένος, ενώ συνέχισε σε πολύ εντονότερο ύφος. 

«Μ*********η είσαι τελείως, δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου» είπε.

Ο ρώσος αντίπαλος του, Μεντβέντεφ, μάλλον εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, αφού έφυγε με νίκη 2-0 σετ από το γήπεδο.

Για «ατυχές συμβάν» έκανε λόγο ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος Τσιτσιπάς, σημειώνοντας πως η Τζούλια Αποστόλη προσπάθησε να βοηθήσει τον γιο τους, αλλά εκείνος δεν ήθελε να «δείξει τις ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο».

«Το ατυχές συμβάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δεν είναι τίποτα παρά μόνο μία ένταση μεταξύ μητέρας και γιου» δήλωσε ο ίδιος στο Mega, αναφορικά με το επεισόδιο. 

Μια παρόμοια ωστόσο σκηνή είχε εξελιχθεί και πέρσι στο τουρνουά της Μαγιόρκα κατά την διάρκεια μιας προπόνησης. Και τότε είχε δημιουργηθεί ένταση, εκείνη τη φορά μεταξύ πατέρα και γιού, με τον Στέφανο Τσιτσιπά ν’ αποχωρεί απ΄το γήπεδο.

leave a reply

Your Review