Τα αριστοφανικά “Βατράχια” κοάζουν απόψε στη Θεσσαλονίκη

Με ένα καστ dna-κα θεατρικό, η νέα παράσταση της Έφης Μπίρμπα με τους Άρη Σερβετάλη και Μιχάλη Σαράντη, περιοδεύει στην Ελλάδα.

Άλλο ένα ντεμπού΄το στην Επίδαυρο φέτος, μετά από το πολυσυζητημένο της Λένας Κιτσοπούλου με τους Σφήκες του Αριστοφάνη, και ο αρχαίος κωμικός ποιητής έχει ξανά την τιμητική του. Τα “Βατράχια” σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, αφού περάσουν σήμερα και αύριο από τη Θεσσαλονίκη και το θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”, θα κατηφορίσουν και προς τη σκηνή της Επιδαύρου στις 28 και 29 Ιουλίου, πριν συνεχίσουν την πορεία τους ανά την Ελλάδα. Η παράσταση με το all star cast της αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας. Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίαςμε οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής

Σήμερα και αύριο στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” στις 21.30.