Θα γίνει, τελικά, βασίλισσα η Kate Middleton; Μερικά πράγματα που αξίζει να γνωρίζουμε

Δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση το να γίνει μία μη γαλαζοαίματη βασίλισσα και όχι μόνο για τους προφανείς λόγους

Μετά τη σκανδαλώδη παραίτηση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle από τους βασιλικούς τους τίτλους και τα δικαιώματά τους στο Μπάκιγχαμ, πολλά ακούγονται για την επόμενη μέρα στο Παλάτι. Ένα από αυτά είναι η αναγόρευση σε βασιλιά του πρίγκιπα William, ενώ εδώ και καιρό ο βρετανικός Τύπος σα να προετοιμάζει το έδαφος για το ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton ετοιμάζεται να αναλάβει βασιλικά καθήκοντα.

Ήρθε η ώρα της, όμως, να γίνει βασίλισσα ή μήπως δεν αρκεί απλώς η αλλαγή του ονόματός της σε “Κάθριν” για να ετοιμάζονται σιγά σιγά οι Βρετανοί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τι δεν γνωρίζουμε για το πώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές στη βασιλική οικογένεια;

  1. Κατ’ αρχάς, ας μην υπάρχει βιασύνη. Στη γραμμή διαδοχής προηγείται ο πρίγκιπας Κάρολος. Και αν η βασίλισσα αποφασίσει να αποσυρθεί ή αποδημήσει από τον μάταιο αυτό κόσμο, τότε ο Κάρολος δεν έχει δείξει δείγματα παραίτησης από το δικαίωμά του στον θρόνο. Η σειρά διαδοχής κατά πάσα πιθανότητα και εκτός σημαντικού απροόπτου θα τηρηθεί πιστά.
  2. Πώς ακριβώς, όμως, θα αποκαλείται η Middleton στην περίπτωση που ο σύζυγος της, πρίγκιπας William αναγορευθεί βασιλιάς; Ακριβώς επειδή η Δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν έχει βασιλική καταγωγή -ήταν μία κοινή θνητή που παντρεύτηκε γαλαζοαίματο- τότε η προσφώνηση είναι αυτή της βασιλικής συζύγου, για να είμαστε απολύτως ακριβείς. Ακριβώς όπως ο πρίγκιπας Φίλιππος χρίστηκε στο αξίωμά του, κατ’ εξαίρεση και με απόφαση της συζύγου του, Ελισάβετ της Β’, δεν ήταν όμως βασιλιάς, κατά τον ίδιο τρόπο, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ αναμένεται να αναγορευθεί πριγκίπισσα της Ουαλίας. Τον τίτλο κατείχε προηγουμένως η αδικοχαμένη Νταϊάνα. Φυσικά, σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας, η Middleton μπορεί να στεφθεί -και να αποκτήσει τον νέο της τίτλο- σε μία μικρότερη τελετή, αλλά από κοινού με τον νέο βασιλιά της Αγγλίας, εν προκειμένω τον πρίγκιπα William.
  3. Πότε, όμως, θα γίνει αυτό; Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ήδη 71 και δεν φαίνεται να παραιτείται του δικαιώματός του στη διαδοχή, όχι σύντομα. Άλλωστε, δεν έχει υπάρχει ιστορικό προηγούμενο αντίστοιχης μακροημέρευσης στη μοναρχία με αυτό της Ελισάβετ. Οπότε βασιλείς θα γίνουν, αλλά αυτό προβλέπεται για κάποτε μέσα στην επόμενη δεκαετία (και περισσότερο ίσως). Τότε τα παιδιά του ζεύγους θα βρίσκονται ήδη στην εφηβεία τους, για να το δούμε χοντρικά…

leave a reply

Your Review