Τι ζητά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο από τον Τζο Μπάιντεν

Ο ηθοποιός καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναλάβει δράση

Να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μέσω ανοιχτής επιστολής.

Ο Αμερικανός ηθοποιός με μια ανάρτηση στο instagram αναφέρει: «Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση #ClimateCrisis. Σήμερα, ενώνω τις δυνάμεις μου με παγκόσμιους ηγέτες από τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση, την εργασία και το περιβαλλοντικό κίνημα ζητώντας από τον πρόεδρο @JoeBiden @POTUS να είναι ο ηγέτης του κλίματος που χρειαζόμαστε και που η επιστήμη απαιτεί. Καθώς ανακάμπτουμε από την Covid-19 και ανοικοδομούμε την παγκόσμια οικονομία, πρέπει επίσης να δράσουμε για την κλιματική αλλαγή. Στην πραγματικότητα, αυτές δεν είναι ξεχωριστές αποστολές, είναι μία. Αυτή είναι η πιο αποφασιστική δεκαετία στην ανθρώπινη ιστορία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

«Μπορείτε να μείνετε στη μνήμη ως “πρόεδρος του κλίματος” που οδήγησε την ανθρωπότητα μακριά από το χείλος του γκρεμού. Μπορείτε να μετατρέψετε τα παγκόσμια ενεργειακά συστήματα από ορυκτά καύσιμα σε καθαρή ενέργεια, δημιουργώντας ταυτόχρονα πληθώρα θέσεων εργασίας, μειώνοντας την επιβλαβή ρύπανση και αντιμετωπίζοντας την οικονομική, φυλετική και ανισότητα στην υγεία» σημειώνει ο ηθοποιός στην επιστολή που υπογράφουν και προσωπικότητες από τον χώρο της ψυχαγωγία αλλά και την επιστημονική κοινότητα.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι ο ΝτιΚάπριο δε μας έχει χαρίσει μόνο σημαντικές στιγμές στη μεγάλη οθόνη, αλλά έχει αφήσει τη δική του πινελιά και σε κοινωνικά ζητήματα. Ιδιαίτερα μαχητικός σε ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, ίδρυσε το 1998 το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντ Κάπριο (Leonardo DiCaprio Foundation) με στόχο να προστατεύσει την άγρια ζωή, ενώ το 2019 πραγματοποίησε συνάντηση με τη νεαρή ακτιβίστρια για την προστασία του κλίματος ,Γκρέτα Τούνμπεργκ.