Το ελληνικό νησί που ξεχώρισαν οι New York Times

View on the Batsi town, Andros island, Greece

Τα ελληνικά νησία κάθε χρόνο φιγουράρουν σε όλες τις διεθνείς λίστες με τα κορυφαίους προορισμούς. Αυτή τη φορά τα καλά νέα έρχονται από τους New York Times και αφορούν σε ένα στολίδι των Κυκλάδων, την Άνδρο. Το νησί καταλαμβάνει μία από τις 52 πολύτιμες θέσεις της πρόσφατης λίστας των New York Times, σχετικά με τα προτεινόμενα μέρη που μπορεί κανείς να αγαπήσει το 2021. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 25η θέση ανάμεσα σε προορισμούς από όλον τον κόσμο.

Η Maria Dal Pan, συντάκτρια του άρθρου που φέρει τον τίτλο «Η φιλοξενία είναι στην καρδιά του νησιού», γράφει για την Άνδρο που τόσο έχει αγαπήσει και η πένα της συγκινεί. Αποκαλύπτει το ισχυρό συναισθηματικό «δέσιμο» με το νησί και ξεχωρίζει την αυθεντικότητα του.

«Η σπουδαία αυτή διάκριση έχει διπλή αξία και σημασία, εάν ληφθεί υπόψη πως η Άνδρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα και πως το κριτήριο επιλογής ήταν να ξεχωρίσουν όσα μέρη ανά τον κόσμο κατόρθωσαν να εμπνεύσουν, να ικανοποιήσουν και να χαλαρώσουν τους ταξιδιώτες, υπό τις δυσμενείς συνθήκες του προηγούμενου έτους. Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική δημιουργό του άρθρου, όλους τους φίλους μας για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά στην προβολή της Ελλάδας, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και το Γενικό Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Και είναι πολλοί οι λόγοι για να αγαπήσει κανείς την Άνδρο. Τα εντυπωσιακά και γραφικά κτίρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα παραδοσιακά μαγαζάκια κερδίζουν κάθε επισκέπτη. Οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και η δυνανότητα να περιηγηθεί κανείς στο νησί με τα ποδιά, το κάνουν ακόμα πιο ιδανικό προορισμό. Το φαγητό στην Ελλάδα είναι κατηγορία από μόνο του και σίγουρα δε θα φύγει κανείς παραπονεμένος από την Άνδρο.