Τώρα που μένουμε σπίτι, το Mindhunter είναι must-see. Η ιδιαίτερη σειρά του Netflix βασίζεται στο βιβλίο Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, του 1996. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα συνηθισμένο αστυνομικό, αλλά εμβαθύνει στον τρόπο σκέψης των serial killers, δείχνοντας τα πρώτα βήματα της εγκληματικής ψυχολογίας. Είναι μια ανατριχιαστική και απολύτως εθιστική σειρά, που έφτασε τα 8.6 αστέρια στο IMDB.
Ο παραγωγός του κινηματογραφικού Zodiac, David Fincher, μας γυρνάει πίσω στο 1977. Δύο πράκτορες του FBI, o Bill Tench (Holt McCallany) και ο πιο φιλόδοξος Holden Ford (Jonathan Groff), αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια πρωτότυπη για την εποχή αστυνομική μέθοδο, που πολλές φορές παραβιάζει τους κώδικες ηθικής. Παίρνοντας συνεντεύξεις από φυλακισμένους serial killers, προσπαθούν να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης και δράσης τους, και τον λόγο που διέπραξαν τους φόνους. Με τη βοήθεια της ψυχολόγου Wendy Carr (Anna Torv), συνδυάζουν την ψυχολογία και το αστυνομικό τους δαιμόνιο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα μοτίβο βασισμένο στις μαρτυρίες των εγκληματιών, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για την εξιχνίαση μελλοντικών υποθέσεων.
Στις τρεις σεζόν της σειράς, παρακολουθούμε συνεντεύξεις βασισμένες σε αληθινές υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη της Αμερικής. Όπως αυτή του Edmund Kemper –τον οποίο υποδύεται ο Cameron Britton– που σκότωσε 10 ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς και τη μητέρα του. Ο Kemper και οι άλλοι κατά συρροή δολοφόνοι περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς δολοφόνησαν τα θύματά τους αλλά και τα παιδικά τραύματα που τους οδήγησαν σε αυτό.
Εκτός από τις εξαιρετικές ερμηνείες όλου του καστ, το συγκλονιστικό στο Mindhunter είναι ο ρεαλισμός. Είναι εμφανής η ικανοποίηση που νιώθουν οι δολοφόνοι όταν περιγράφουν τις βίαιες πράξεις τους αλλά και η ανάγκη τους να σκοτώσουν ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια σειρά που δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις και σε κάνει να καταλάβεις μια και καλή την έννοια του serial killer.