Το Salumeria – Osteria “Barolo” είναι έτοιμο να υποδεχθεί το καλοκαίρι με νέο μενού δια χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου

Το «Barolo», το νέο στέκι του Παλαιού Ψυχικού που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή έχοντας αποκτήσει ήδη το δικό του πιστό κοινό, είναι έτοιμο να υποδεχθεί το καλοκαίρι με ανανεωμέναπιάτακαι φρέσκο αέρα.

Το νέο μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Chef Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος σταδιακά και αθόρυβα τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την θέση του consultant chef και σε αγαστή συνεργασία με τον house Chef Χρήστο Κάρολο και την μπριγάδα τους, αφήνει το γευστικό του αποτύπωμα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου.

Την Δευτέρα το βράδυ σε ένα υπέροχο ανοιξιάτικο σκηνικό ο Chef Δημήτρης Κοντόπουλος σε συνεργασία με το Alpha Estate, προσέφεραν μια Wine & Dineγ αστρονομική εμπειρία, παρουσιάζοντας στους καλεσμένους ένα degustation menu με επιλεγμένα πιάτα από το νέο μενού, σε perfect match με τα κρασιά του Κτήματος.

Το δείπνο ξεκίνησε με μια ολόφρεσκη σαλάτα με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι, orobianco vinaigrette, η οποία συνδυάστηκε με τη νέα Μαλαγουζιά του Οικοσυστήματος του Κτήματος Άλφαμε την ονομασία«Λατύπες». Η συγκεκριμένη Μαλαγουζιάκυκλοφορεί σε μικρό αριθμό φιαλών και παλαιώνει για 9 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 75hl από γαλλική δρυ και ρόμπολο.

Ακολούθησε το φαγκρί με γαρίδες κοιλάδας, κίτρα και μυρωδικάτο οποίο μύριζε θάλασσα και συνδυάστηκε αρμονικά με το διαχρονικό Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Sauvignon Blanc Fume Single Block “Καλύβα”, επίσηςτου 2023.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για ένα  εντυπωσιακό σε σύλληψη και εκτέλεση ζυμαρικό. Paccheri με ροφό, μπροκολίνι, κονφίτ τομάτας και demmi glass από το ίδιο το ψάρι. Ένα πιάτο που αναζητούσε ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί με μεταξένιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα και το βρήκεστο Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Pinot Noir Single Block “Στροφή” του 2021.

Ακολούθησε η μοσχαρίσια ταλιάτα στην φωτιά, με τερίνα πατάτας και ζωμό καλοκαιρινής τρούφας, η οποία συνομίλησε αρμονικά με ένα από τα πιο πολυβραβευμένα διεθνώς ελληνικά κρασιά, που προέρχεται από ένα προφυλλοξηρικό αμπελώνα που ξεπερνά τα 100 έτη ζωής. Φυσικά μιλάμε για το Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block “Μπάρμπα Γιάννης” του 2018.

Το degustation menu έκλεισε με μια ανάλαφρη Πάβλοβα με ράσμπερι και λάιμ, ενώ το οινικό ταίριασμα έγινε με ένα γλυκό κρασί και συγκεκριμένα το Κτήμα Άλφα Omega Late Harvest 2020.

Το Salumeria – Osteria “Barolo”, είναι ένας  προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας, είτε επιλέξετε να ξεκινήσετε εκεί την ημέρα σας τρώγοντας το πρωινό σας, είτε επιλέγοντας να γευματίσετε ή να δειπνήσετε, ή να απολαύσετε το κρασί σας ή ένα spritz. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε την παρουσία σας εκεί με τα ψώνια σας από το πάντα ενημερωμένο τμήμαDelicatessen που συστεγάζεται με το εστιατόριο.

Salumeria – Osteria “Barolo” : Δαβάκη 1, Ψυχικό 154 52 l Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0671 7600

@barolo_athens / facebook.com/BaroloAthens