Λόγω κορονοϊού, το Θέατρο Τέχνης έρχεται και στο σπίτι σου

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ετοιμάζει πλατφόρμα παρακολούθησης των παραστάσεών του μέσω διαδικτύου, ώστε να τις βλέπεις από το σπίτι σου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει σε όλους μας να αλλάξουμε συνήθειες και να προσαρμοστούμε σε έναν νέο τρόπο ζωής, ώστε να αποτραπεί στο μέτρο του δυνατού η μετάδοσή του. Ενώ τα θεάματα που απευθύνονται σε κοινό μεγαλύτερο των 1.000 θεατών έχουν ανασταλεί, τα μικρότερα θέατρα παίρνουν αυξημένα προληπτικά μέτρα, ώστε να συνεχίσουν να υφίστανται.

Στο πλαίσιο αυτό, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ανακοίνωσε ότι όλοι οι χώροι και των δύο σκηνών του (Υπόγειο & Φρυνίχου) εξαερίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά με ειδικά αντισηπτικά, ενώ η ταξιθεσία επιδιώκει να τηρείται η απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου μεταξύ των θεατών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των παραστάσεων.

Αλλά και όσοι δεν θέλουν ή δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους (νοσούντες, ευπαθείς ομάδες κ.λπ.), θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα παρακολούθησης των παραστάσεων μέσω διαδικτύου. Το πρόγραμμα Το Θέατρο Τέχνης -και- στο σπίτι προβλέπει ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι φίλοι του Θεάτρου Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα on demand παρακολούθησης των τρεχουσών παραστάσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, με ένα χαμηλό αντίτιμο. Η νέα αυτή δυνατότητα αφορά σε παραστάσεις της σεζόν που παίζονται αυτή τη στιγμή στις δύο σκηνές του και απευθύνονται τόσο στο ενήλικο, όσο και στο εφηβικό και παιδικό κοινό.

Σκηνή από το Edmond, του David Mamet, που παίζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, με τον Γιάννο Περλέγκα (κάτω δεξιά) στον κεντρικό ρόλο. Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Θέατρο Τέχνης ζητάει από τους θεατές να το στηρίξουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είτε απολαμβάνοντας στις δύο σκηνές του την αυθεντική θεατρική εμπειρία, είτε φέρνοντας μέσω διαδικτύου το θέατρο στο σπίτι τους. Στηρίξτε τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους του ιστορικού θεάτρου με όποιον τρόπο μπορείτε και από όποια γωνιά της Αθήνας, της Ελλάδας, του κόσμου κι αν βρίσκεστε. Ψυχραιμία, υπομονή, αισιοδοξία και τέχνη θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε διεθνώς».