Το ΒΒC ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η πιο αποκαλυπτική συνέντευξη της Νταϊάνα

Ανεξάρτητη έρευνα ξεκίνησε σήμερα το κορυφαίο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC και προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς ένας από τους δημοσιογράφους του κατάφερε το 1995 να αποσπάσει την πλέον διάσημη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας, αυτή στην οποία μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση.  

Το διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού δικτύου ανέθεσε σε ένα πρώην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου να ηγηθεί της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συνέντευξη και για την οποία ο αδελφός της αδικοχαμένης πριγκίπισσας ισχυρίζεται ότι εκβιάστηκε με πλαστά έγγραφα για να πειστεί τελικά να την παραχωρήσει. 

Τότε αυτήν την τηλεοπτική εμφάνιση της Λαίδης Ντι να ομολογεί την απιστία της αλλά και να αποκαλύπτει τις πιο μελανές πτυχές του γάμου της είχαν παρακολουθήσει 22,8 εκατομμύρια Βρετανοί, με την ίδια να παραδέχεται ότι υπήρχαν «τρία πρόσωπα» στον γάμο της και “κυκλοφοριακή συμφόρηση”, η διάσημη πλέον ατάκα της για να αναφερθεί στην σχέση του Καρόλου με την επίσημη ερωμένη του τότε και για χρόνια, την σκανδαλώδη Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Περίπου 25 χρόνια μετά , ο αδελφός της Νταϊάνας, Charles Spencer, κατηγορεί ευθέως τον δημοσιογράφο Martin Bashir ότι πλαστογράφησε έγγραφα προκειμένου να προκαλέσει συναισθηματική πίεση και να εκβιάσει την αδελφή του να μιλήσει στην εκπομπή του Panorama. 

Συγκεκριμένα, ο Spencer ισχυρίζεται ότι ο Bashir είχε παρουσιάσει στην έτσι κι αλλιώς συναισθηματικά φορτισμένη αδελφή του έγγραφα κίνησης λογαριασμού, βάσει των οποίων αποδεικνυόταν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν στο pay roll δύο πρόσωπα στο παλάτι για να κατασκοπεύουν κάθε κίνηση της αδικοχαμένης αδελφής του.  

Ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα γράφει σε επιστολή του στο BBC, αν γνώριζε το πώς θα κινηθεί ο δημοσιογράφος δεν θα έφερνε ποτέ σε επαφή την Νταϊάνα μαζί του, ενώ τώρα απαιτεί εξηγήσεις για τις «ανέντιμες» μεθόδους που χρησιμοποίησε, προκειμένου να την πείσει να μιλησει.  

«Το BBC είναι αποφασισμένο να ρίξει άπλετο φως σε αυτά τα γεγονότα και γι’ αυτό ζητήσαμε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο γενικός διευθυντής του βρετανικού δικτύου, Tim Davie, ενώ όπως έγινε γνωστό στόχος της έρευνας είναι να εξετάσει τις μεθόδους, τη συμπεριφορά, αλλά και τις κινήσεις του δημοσιογράφου εκείνη την περίοδο που πρακτικά ήταν άσημος και είδε την καριέρα του να απογειώνεται μετά τη συνέντευξη 

ελάχιστα γνωστού εκείνη την εποχή, η καριέρα του οποίου όμως εκτοξεύθηκε μετά την αποκλειστική συνέντευξη, και τα «φερόμενα αντίγραφα κίνησης λογαριασμών», για τα οποία μιλά ο Σπένσερ. Θα επικεντρωθεί επίσης στο αν το BBC γνώριζε και εάν το δίκτυο συνειδητά προστάτευσε τον δημοσιογράφο του. 

leave a reply

Your Review