10 Χρόνια ΔΕΣΜΟΣ, με το βλέμμα προς το μέλλον

Εκεί που η ανάγκη συναντάει την προσφορά

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Στην ουσία συνδέει εκείνους που μπορούν να προσφέρουν με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά με πάνω από 1000 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους. Η δράση του ΔΕΣΜΟΥ αφορά σε 4 άξονες: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία και Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.

Φέτος,ο ΔΕΣΜΟΣ συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με τη Μελέτη Αντικτύπου της Deloitte που αφορά στο έργο του Δεσμού από το 2012 έως το 2020:

  • για κάθε 1€ που δέχεται ο ΔΕΣΜΟΣ ως δωρεά δημιουργείται και επιστρέφεται αξία 9.2€ για την κοινωνία 
  • το οικονομικό αποτύπωμα της συνολικής δραστηριότητας του ΔΕΣΜΟΥ για την κοινωνία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 13.000.000€
  • ηεξοικονόμηση δημοσίων πόρων που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μέσω της δραστηριότητας του Δεσμού ανέρχεται σε 2.200.000€
  • 1.000 κοινωφελείς οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν τακτική υποστήριξη από τον ΔΕΣΜΟ
  • 215.752 συνάνθρωποί μας έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους μέσα από τα προγράμματα του ΔΕΣΜΟΥ. Και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς

Παράλληλα, ο ΔΕΣΜΟΣ ανακοινώνει την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος«Δεσμός για τους Νέους», που αφοράστη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, αφετέρου να διευκολύνει τους οργανισμούς να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το έργο τους, μεγιστοποιώντας τον θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο. Ο νέος κύκλος του προγράμματος αφορά σε πανελλαδικό πρόγραμμα με την υποστήριξη 7 δωρητών (εταιρειών και ιδρυμάτων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο www.desmos.org.

Παράλληλα, τον Νοέμβριο αρχίζουν να παραδίδονται τα πρώτα είδη εξοπλισμού στις Εθελοντικές Ομάδες στο πλαίσιο της διετούς πρωτοβουλίας “Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας”.

Ο κος.  Γιάννης  Παλαιολόγος , Δημοσιογράφος , δήλωσε «Στα δέκα χρόνια από το 2012, ο «Δεσμός» εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο σύνθετο από την αρχική αποστολή της διευκόλυνσης των δωρεών, αναδεικνύοντας το ζωτικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση διαχρονικών ελλειμμάτων αλλά και έκτακτων καταστάσεων. Ο «Δεσμός» ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες: Σύμφωνα με τα πορίσματα της Deloitte, το 96% των ωφελούμενων φορέων του δικτύου του, θεωρεί την οργάνωση απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών της»

Ο κος. Δημήτρης  Κουτσόπουλος , CEO Deloitte Greece,  δήλωσε «Η μελέτη που εκπονήσαμε εστίασε επίσης στην αλυσίδα αξίας που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ο Δεσμός και που του επιτρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε κάθε δωρεά μικρή ή μεγάλη, χρηματική ή σε είδος να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, σαν το Δεσμό, που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού τομέα και των αναγκών της κοινωνίας με το πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να στηρίζοντας από το σύνολο της κοινωνίας».

O  κος  Γιώργος  Πρωτόπαπας , Γενικός  Διευθυντής  Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε «Το βλέμμα στο μέλλον» που είναι το μήνυμα του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του ΔΕΣΜΟΥ, προϋποθέτει ένα στιβαρό παρόν δράσεων και αποτελεσμάτων και μια αποφασιστική και δημιουργική ομάδα. Στοιχεία και προϋποθέσεις που έχει ο ΔΕΣΜΟΣ και που επιτρέπει σε όλους εμάς τους επωφελούμενους φορείς να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ευχόμαστε κάθε καλό και δύναμη στη συνέχιση του πολύτιμου και πολύπλευρου κοινωνικού έργου του ΔΕΣΜΟΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες:https://www.desmos.org/el/