Ο Jay-Z πλήρωσε μια περιουσία σε ολοσέλιδες διαφημίσεις στη μνήμη του George Floyd

Η δολοφονία του George Floyd φαίνεται να είναι πλέον η μόνη είδηση που απασχολεί τα media, όχι μόνο για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Αμερική κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, αλλά και γιατί όλο και περισσότεροι διάσημοι εμπλέκονται στην ιστορία, στηρίζοντας τη διαμαρτυρία ο καθένας με τον τρόπο του. Ανάμεσά τους και ο Jay-Z και η δισκογραφική του εταιρεία Roc Nation που έφτιαξαν ολοσέλιδη διαφήμιση στη μνήμη του Floyd και πλήρωσαν για να δημοσιευτεί στον Τύπο. Για τη δημιουργία της διαφήμισης συνεργάστηκαν με τον Jay-Z και την ομάδα του, δικηγόροι, ακτιβιστές και συγγενείς του Floyd.

Το φόντο της διαφήμισης είναι φυσικά μαύρο, ενώ το κείμενο ξεκινάει με τα λόγια του Martin Luther King, από τον διάσημο λόγο που είχε βγάλει το 1965, στη Selma της Alabama, με τον οποίο παρότρυνε τον κόσμο να κυνηγήσουν τον φόβο του θανάτου: “Ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν αρνείται να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό. Ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν αρνείται να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη. Ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν αρνείται να υποστηρίξει αυτό που είναι αλήθεια. Οπότε θα αντισταθούμε εν μέσω αλόγων. Θα αντισταθούμε εδώ ακριβώς, εν μέσω αστυνομικών γκλοπ. Θα αντισταθούμε  εν μέσω αστυνομικών σκυλιών αν έχουν. Θα αντισταθούμε εν μέσω δακρυγόνων”. Και το κείμενο καταλήγει: “Θα αντισταθούμε εν μέσω οτιδήποτε συγκεντρώσουν εναντίον μας για να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε ελεύθεροι”.

Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε μεταξύ άλλων στη New York Times, τη Chicago Tribune και τη Philadelphia Enquirer και υπογράφθηκε από πολλούς δικηγόρους και ακτιβιστικές οργανώσεις, όπως οι  National Association of Criminal Defense Lawyers, Innocence Project, Women’s Global Initiative και τον ίδιο τον Jay-Z.  Στη λίστα με τους υπογραφόμενους υπάρχουν και τα ονόματα των γονιών των Botham Jean, DJ Henry και Antwon Rose II, των άλλων Αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν στο παρελθόν από αστυνομικούς, ενώ ήταν άοπλοι όπως και ο George Floyd.