Οι stars συμβουλεύουν τους fans τους να μείνουν στο σπίτι

Οι διάσημοι παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς στους followers τους. Ακούει κανείς; Από τη Μαριλού Πανταζή

Το “Μένουμε σπίτι” είναι παγκόσμιο μέτρο προφύλαξης και αφορά και τους πιο διάσημους ανάμεσά μας. Ο ένας μετά τον άλλο, οι stars ανεβάζουν βιντεάκια από τα σπίτια τους, για να μοιραστούν τις προσωπικές στιγμές τους με τους fans τους και να περάσουν και το κοινωνικό τους μήνυμα.

Ο Arnold Schwarzenegger μοιράστηκε με τους 19,7 εκ. followers του στο instagram ενάμισι λεπτό από τη ζωή του, ενώ κάθεται στην τραπεζαρία του και ταΐζει καρότα τα pets του. Τα οποία μας τα συστήνει κιόλας. Είναι ο Whisky, μια μινιατούρα γάιδαρος, και η Lulu, μια μινιατούρα πόνι. Θα προσπεράσουμε το γεγονός ότι ο Arnie έχει κάνει το σπίτι του σταύλο, αλλά θα σταθούμε στα σοφά του λόγια: “Είναι σημαντικό να μένουμε στο σπίτι. Δεν βγαίνουμε έξω, δεν πάμε σε εστιατόρια, δεν κάνουμε δημόσιες συναθροίσεις, όλα αυτά τα πετάμε από το παράθυρο. Μένουμε σπίτι”. Και συμπληρώνει με λεζαντοκείμενο: “Μείνετε σπίτι όσο περισσότερο μπορείτε. Ακούστε τους ειδικούς, αγνοήστε τους ανόητους. Θα το ξεπεράσουμε αυτό όλοι μαζί”.

https://www.instagram.com/p/B9x0m3FAFnS/

 

Η Hillary Duff, από την άλλη, μετράει ήδη έξι μέρες κλεισμένη στο σπίτι της και τις περνάει ποστάροντας συμβουλές στους 14,8 εκ. followers της. Το πιο πρόσφατο post της γράφει: “Τους παπούδες σας τους κάλεσαν στον πόλεμο. Εσάς σας καλούν να καθίσετε στον καναπέ σας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε”. Σε πρόσφατο story της, επίσης, τα είχε βάλει με τους ανυπότακτους πιτσιρικάδες: “Όλοι εσείς οι νεαροί millennial μ….ες που εξακολουθείτε να βγαίνετε έξω και να παρτάρετε: Πηγαίνετε σπίτια σας. Σταματήστε να σκοτώνετε ηλικιωμένους, σας παρακαλώ”.

 

Η τραγουδίστρια Taylor Swift πόσταρε στο instagram φωτογραφία της γάτας της μέσα στο σπιτοκλουβάκι της και τη συνόδεψε με τη λακωνική λεζάντα “Για τη Meredith η αυτο-καραντίνα είναι τρόπος ζωής. Γίνε σαν τη Meredith””. Σε insta story της όμως απηύθυνε στους fans της πιο μακροσκελές μήνυμα: “Σας αγαπώ πολύ και θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου ότι δεν παίρνετε τα πράγματα όσο σοβαρά πρέπει. Βλέπω πολλές συγκεντρώσεις και παρέες, και συνεχίζονται ακόμα τα parties. Είναι καιρός να αναβάλετε σχέδια και να απομονωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Και μην υπόθετετε ότι επειδή εσείς δεν αισθάνεσθε άρρωστοι δεν μπορείτε να το μεταδώσετε σε κάποιον μεγαλύτερο ή πιο ευάλωτο. Είναι πραγματικά τροματική περίοδος και πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες”.

https://www.instagram.com/p/B9z2cR_Dotx/

Η συνάδελφός της Ariana Grande ανέβασε δικό της συμβουλευτικό insta story: “Ακούω υπερβολικά πολλούς ανθρώπους να λένε ότι ‘αυτό δεν είναι τίποτα’, ότι ‘μια χαρά θα είμαστε’ ή ότι “έχουμε να ασχοληθούμε με τις ζωές μας” και τρελαίνομαι. Το καταλαβαίνω αν ένιωθες έτσι μερικές εβδομάδες πριν. Αλλά διάβασε τώρα τι γίνεται. Μην κλείνεις τα μάτια. Είναι υπερβολικά επικίνδυνο και εγωιστικό να παίρνεις την κατάσταση τόσο ελαφριά. Η θεωρία ‘θα είμαστε καλά γιατί είμαστε νέοι’ βάζει σε κίνδυνο ανθρώπους που δεν είναι νέοι ή τόσο καλά στην υγεία τους. Ακούγεσαι ανόητος και προνομιούχος και πρέπει να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τους άλλους. Από αυτή τη στιγμή”.

 

leave a reply

Your Review