18 χρόνια μετά κι ο θρυλικός Τσίου έγινε παράσταση

Για μόλις οκτώ βράδια ακόμα στον ΒΟΤΑΝΙΚΟ.

«Δεκαπενταύγουστο στη Αθήνα μένουνε μόνο οι μπατίρηδες και όσοι δεν έχουν κόσμο για να πάνε έξω. Εκείνος ο Δεκαπενταύγουστος ήταν πολύ δύσκολος. Φράγκα δεν υπήρχανε, δηλαδή ίσα – ίσα το πιώμα μου… Εκείνη τη μέρα θυμάμαι, όλος ο κόσμος που είχε μείνει στην Αθήνα ήταν πολύ τρελαμένος…».

Και κάπως έτσι ξεκινάει η αφήγηση του θρυλικού “Τσίου” του Μάκη Παπαδημητράτου, που  φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, από underground ταινία έγινε underground παράσταση διάρκειας 90′ με την υπογραφή του ίδιου σκηνοθέτη και της ίδιας ομάδας ηθοποιών της ταινίας.

Τότε πολυβραβεύτηκε κι έπειτα πέρασε στη σφαίρα του μύθου, ως η ταινία με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, που διαδόθηκε  μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση, απέκτησε το φανατικό κοινό της, και που ακόμα ψάχνουν ποιος τη διέρρευσε πρώτος στο διαδίκτυο πριν την επίσημη προβολή της και έφτασε να ξεπεράσει τα 1.000.000 views το 2005 στο google videos (όταν 4 στους 5 λέγεται πως δεν είχαν καν ίντερνετ!).

Το “reunion” θα διασκέσει μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Εδώ η ταινία (ολόκληρη):