4 αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζεις συνέχεια – εκτός από τα χέρια σου

Photo by Dugba Cauley-Hushie on Unsplash

Έχουμε πλέον εμπεδώσει τη σημασία της καθαριότητας των χεριών. Τα πλένουμε ευλαβικά με ζεστό νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα και τα σκουπίζουμε προσεκτικά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξανά και ξανά, με τέτοια συχνότητα που ίσως τελικά εμείς και ο νιπτήρας να έχουμε γίνει ένα. Επίσης, προφανώς έχουμε κόψει την αγαπημένη συνήθεια να πιάνουμε το πρόσωπό μας. Άρα, είμαστε ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας, ναι; Όχι. Υπάρχουν και τέσσερα ακόμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που πρέπει να καθαρίζουμε με υστερική συχνότητα, ακριβώς επειδή είναι αυτά που πιάνουμε συνέχεια με τα χέρια μας.

1. Κινητά τηλέφωνο

Είσαι εξαρτημένος από αυτή τη συσκευή, το ξέρεις και το ξέρουμε. Η οθόνη είναι γεμάτη από τα δακτυλικά σου αποτυπώματα, αφού όλη την ώρα την πιάνεις για να τηλεφωνήσεις ή να βολτάρεις στο internet. Σύμφωνα με έρευνες, η συσκευή του κινητού είναι πιο βρόμικη από το κάθισμα της λεκάνης της τουαλέτας – ενός τυπικού σπιτιού. Αυτό  σημαίνει ότι όσο διαβάζεις αυτές τις αράδες, έχεις πάρει ήδη απολυμαντικό πανάκι και καθαρίζεις με φροντίδα και λεπτομέρεια την πανάκριβη κινητή πηγή μικροβίων που δεν αφήνεις από τα χέρια σου.

2. Πληκτρολόγιο και ποντίκι

Ανάμεσα στα πλήκτρα του keyboard έχουν κάνει φωλίτσα μικρόβια, βακτήρια, σκόνη και οι φίλοι τους. Και το -βρόμικο- mouse έχει γίνει επέκταση του  χεριού σου. Πιάνεις τα αντισηπτικά πανάκια και ξεκινάς δουλίτσα.

3. Τηλεκοντρόλ

Μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο να αλλάζουμε κανάλια και να ανάβουμε και να σβήνουμε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και air condition με το μυαλό μας, πάντα θα χρησιμοποιούμε τηλεκοντρόλ. Κι αυτές τις συσκευές, που πιάνουμε όλη την ώρα, σπανίως τις καθαρίζουμε. Ώρα να το αλλάξουμε κι αυτό.

4. Ακουστικά

Τα φοράς για να ακούς μουσική, για να μιλάς στο τηλέφωνο, για να απομονώνεσαι στον κόσμο σου, αν γύρω σου επικρατεί φασαρία. Μάντεψε: Κι αυτά έρχονται σε επαφή με μικρόβια από το δέρμα σου και τα χέρια σου.

Τελικά, όλα ξεκινούν και καταλήγουν στα χέρια. Μήπως ένα ζευγάρι χειροπέδες θα έλυνε το πρόβλημα; Ή αυτό, ή να  βάλουμε στη λίστα καθαριότητας και τα παραπάνω τέσσερα αντικείμενα. Σαπούνι, νερό, απολυμαντικά πανάκια και πάμε.

leave a reply

Your Review