5 χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνεις ψυχικά υγιής στο 2ο lockdown

Tips που θα σε βοηθήσουν

Instagram @vikyandthekid

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει κάποιος την τηλεόραση στις ειδήσεις ή να κάνει scroll down στα ενημερωτικά sites και να μην δει δεκάδες θέματα για τον κορονοϊό και το lockdown. Η νέα πραγματικότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα δεύτερο lockdown και εμείς καλούμαστε να παραμείνουμε όσο πιο ψύχραιμοι και ψυχικά υγιείς γίνεται. Πώς θα τα καταφέρουμε;  Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν

Επικεντρωθείτε σε ό,τι μπορείτε να αλλάξετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαμε γλιτώσει πολύ δράμα από τη ζωή μας εάν αλλάζαμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Τι εννοούμε; Συμβαίνουν μερικά πράγματα και γεγονόταν στη ζωή που δεν περνούν από το χέρι μας, όπως η εμφάνιση του κορονοϊού στη ζωή μας και ο εγκλεισμός. Είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε; Όχι. Θα γίνει κάτι εάν επιβαρύνουμε την ψυχική μας υγεία με άσχημες και αρνητικές σκέψεις; Σίγουρα όχι. Τότε γιατί το κάνουμε; Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να επικεντρωνόμαστε στο να βελτιώνουμε τη ζωή μας με ό,τι περνά από το χέρι μας και όχι να καταρρακωνόμαστε για όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε.

Βάλτε προτεραιότητες

Όπως συνέβη και στο πρώτο lockdown έτσι και τώρα, θα σκεφτείτε να κάνετε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι. Εκκαθάριση ντουλάπας, γενική καθαριότητα, γυμναστική, οργάνωση, βίντεο κλήσεις με φίλους και ό,τι άλλο σκεφτείτε. Αυτή τη φορά όμως, αντιμετωπίστε την κατάσταση με περισσότερη ψυχραιμία και γράψτε σε ένα χαρτί όλα όσα θέλετε να κάνετε με σειρά προτεραιότητας. Μη ξεχνάτε όμως πως δεν χρειάζεται να είστε κάθε στιγμή της ημέρας απασχολημένες. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην ξεκούραση και την χαλάρωση. Καμιά φορά και η “ταβανοθεραπεία” μας βοηθάει να παραμένουμε ήρεμοι. 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ…