9 λάθη που κάνεις στο ντους χωρίς να το καταλάβεις

Κι όμως, αυτά τα λάθη τα κάνουμε οι περισσότεροι

Instagram @anthropologieeu

Εάν κάποιος σας έκανε την ερώτηση “Πιστεύεις πώς κάνεις μπάνιο σωστά;”, το πιο πιθανό είναι πως θα γελούσατε, αφού “Ποιος δεν ξέρει να κάνει σωστά μπάνιο;” Κι όμως, πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιες συνήθειες που δεν είναι και οι πιο σωστές ή ωφέλιμες για την επιδερμίδα μας. Ποιες είναι αυτές;

Κάνετε πολύ συχνά μπάνιο

Το μπάνιο το πρωί μας βοηθά να ξυπνάμε, ενώ ένα μπάνιο το βράδυ μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό μπορούμε να κάνουμε και αυτό είναι κάτι που συμφωνούμε όλοι μας. Ή σχεδόν όλοι. Μπορεί εμείς να νιώθουμε πολύ καθαροί και φρέσκοι κάνοντας μπάνιο μία, δύο ή και περισσότερες φορές, ωστόσο η επιδερμίδα μας έχει διαφορετική άποψη. Ο λόγος είναι πως στο δέρμα μας υπάρχουν κάποια καλά βακτήρια που το βοηθούν και εμείς τα καταστρέψουμε με το τόσο συχνό πλύσιμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική συχνότητα για να κάνουμε μπάνιο είναι μέρα παρά μέρα.

Λούζετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας

Αυτό είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουμε, αλλά επιλέγουμε να αγνοούμε. Εάν θέλουμε να δείχνουν τα μαλλιά μας λαμπερά δεν θα πρέπει να τα λούζουμε καθημερινά. Ο λόγος είναι πως τα μαλλιά εκρύγνουν ένα φυσικό έλαιο στο κεφάλι μας, το οποίο απομακρύνεται από το σαμπουάν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κεφάλι μας να αφυδατώνεται και τα μαλλιά μας να μοιάζουν θαμπά και ταλαιπωρημένα.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ…