Λουέλα & Κρουέλα

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

-Τι κάνεις, αγαπημένη μου φίλη;
– Αποφασίζω σε ποια θεατρική πρεμιέρα θα πάω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθε μέρα γίνονται και τρεις. Προχθές είχε πρεμιέρα η Σμαράγδα με του Κουτρούλη τον Γάμο, και ταυτόχρονα η Ρένα με την Υρώ Μανέ στο Ακροπόλ και η Μεθυσμένη Πολιτεία στο Αλκυονίς, αλλά και η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια στο Βέμπο.
– Η Μεθυσμένη Πολιτεία είναι της Άννας Βίσση;
– Όχι, τραγουδούσε το κομμάτι της σειράς του ‘80, η οποία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Σωτήρη Πατατζή και έγινε θεατρικό που ανέβηκε φέτος.
– Καλά το θυμάμαι από τότε. Δεν θα πάω γιατί δεν θα έχει σασπένς. Οτιδήποτε είναι σε μεθυσμένο μόνο με την Άννα Βίσση μπορώ να το αντέξω.
– Καλά, εγώ θυμάμαι και τη Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια από τότε που το είχε παίξει η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Κάθε 28η Οκτωβρίου το παίζει η τηλεόραση.
– Όχι, αυτό με τα Χρυσά Μαλλιά ήταν της Αλίκης. Αυτό με τα Χρυσά Μάτια είναι άλλο. Είναι του Στράτη Μυριβήλη μυθιστόρημα.
– Χρυσά Χέρια δεν έχουν βγει;
– Όχι, τα έχει πάρει ο James Bond με το Goldfinger.
– Αλλού είναι το θέμα μας. Οι φετινές πρεμιέρες γίνονται όλες μαζί και υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν φτάνουν τα celebrities να γεμίσουν τα θέατρα και έτσι φέτος παρατηρείται το φαινόμενο της μισογεμάτης πρεμιέρας.  Άσε που με τα insta stories όλοι μπερδεύονται και δεν ξέρουν ποιο celebrity είναι και σε ποιο θέατρο.

– Πώς πάνε φέτος τα θέατρα;
– Ανεβαίνουν σιγά σιγά.
– Πόσο σιγά;
– Σαν το περπάτημα της χελώνας και την ταχύτητα του κάβουρα.

-Και μια πολύ χρήσιμη πληροφορία. Η Τόνια Σωτηροπούλου δεν φοράει ποτέ second hand ρούχα, γιατί κουβαλάνε το κάρμα της πρώην ιδιοκτήτριας και δεν θέλει να το έχει μαζί της.
– Αυτές τις δεισιδαιμονίες και τα feng shui τα είχαμε παλιά, πριν από μια δεκαετία που είχαμε λεφτά και θεωρούσαμε πως ένα ρούχο μπορεί να ορίσει τη μοίρα μας και ένας βάτραχος σε μια πόρτα μπορεί να φέρει χρήμα. Τώρα, απλά αυτά θεωρούνται πασέ και βλακείες. Και η Reese Witherspoon όταν κέρδισε το Oscar φορούσε vintage φόρεμα από μια νεκρή και μια χαρά της πήγε η νύχτα.