Τι συμβαίνει με το πρόσωπο της Jennifer Aniston στο The Morning Show;

Φαίνεται σαν να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω της, όμως κάποιες εκφράσεις προδίδουν ότι μάλλον έχει γίνει αρκετή δουλειά για να μην έχει ούτε ρυτίδα. Από τον Πάρη Κορμαρή

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που τελείωσαν τα Φιλαράκια, αλλά οι αλλεπάλληλες επαναλήψεις από συμβατικά κανάλια και βέβαια το streaming από τις σύγχρονες πλατφόρμες δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε πώς ήταν η Rachel στην ακμή της. Οπότε, είναι εύλογο να κάνουμε τη σύγκριση με τον τωρινό της τηλεοπτικό εαυτό στο σειρά The Morning Show, με την οποία μας συστήθηκε η νέα υπηρεσία της Apple TV+. Εκεί, η Jennifer Aniston υποδύεται την τηλεπαρουσιάστρια μιας εξαιρετικά δημοφιλούς πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, γύρω στην πραγματική της ηλικία. Ποια είναι αυτή; Τα 50, αφού γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1969. «Μπαίνω σε μία περίοδο της ζωής που νιώθω ότι θα είναι μία από τις πιο δημιουργικές της ζωής μου», δήλωσε στους New York Times, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Σοβαρά, κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 30 χρόνια και αισθάνομαι ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα καρποφορήσουν».

Reese Witherspoon και Jennifer Aniston στην εκδήλωση που έγινε για την πρεμιέρα της σειράς

Η αλήθεια είναι ότι στον νέο της ρόλο είναι πολύ καλή, όπως καλή είναι και η Reese Witherspoon, που υποδύεται τη νεότερη αντίζηλό της. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και παλιά επί της οθόνης, στα Φιλαράκια, στα οποία έπαιζαν τις αδερφές, με τον Ross να είναι ανάμεσά τους κάτι σαν μήλον της έριδος. Τότε η Witherspoon ήταν guest σε λίγα επεισόδια, ενώ τώρα οι ρόλοι τους είναι εξίσου σημαντικοί, όμως η Aniston τραβάει την προσοχή γιατί πολλά από τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση είναι σαν να θυμίζουν την πραγματική της ζωή: ένα διαζύγιο, η αγωνία για τα χρόνια που περνάνε, η ανελέητη προσπάθεια του κόσμου να ρίξει μια ματιά στην προσωπική της ζωή. «Υπάρχει μια αναλογία με τη ζωή μου», παραδέχτηκε η ίδια. «Νιώθω να ταυτίζομαι σε φάσεις για παράδειγμα που δεν θέλεις να σε δει κανείς, και δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι, και θέλεις απλώς να βάλεις τις φωνές, και δεν θέλεις να περπατήσεις στο κόκκινο χαλί. Δεν θέλω να σταθώ πίσω από ένα πόντιουμ, δεν θέλω να με βγάλουν φωτογραφία, θέλω μια μέρα μόνο να κλαίω».

Οι δυο τους στα Φιλαράκια

Σαν να αυτοσαρκάζεται, στις πρώτες της κιόλας σκηνές του The Morning Show η ηρωίδα της κοιτάζεται στον καθρέφτη με patches κάτω από τα μάτια, κάνει μασάζ στο πρόσωπό της με ένα ειδικό εξάρτημα και τραβάει πίσω τα μάγουλά της σαν να αναρωτιέται αν θέλει lifting. Όταν είναι ανέκφραστη, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που η 25χρονη Aniston έμπαινε για πρώτη φορά στο πλατό του Friends, όταν όμως μιλάει φαίνεται πως όλο και κάπου έχει επέμβει. Το μέτωπό της κάνει ρυτίδες έκφρασης, όπως και το μεσόφρυδο, που σημαίνει ότι το botox έχει γίνει με σύνεση και τέχνη, αλλά συνολικά όταν μιλάει καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλα όσα βλέπεις τόσο φυσικά. Απλώς είναι καλά υπολογισμένα, ώστε να μην μπορείς και να πεις ότι δεν έχει γίνει καλή δουλειά.

Η Aniston στο The Morning Show

Τελικά, ο παραλληλισμός πραγματικότητας και μυθοπλασίας λειτουργεί θετικά για τη σειρά, επειδή ταιριάζει με την κεντρική ιδέα και προκαλεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου. Αφήνοντας το κουτσομπολιό κατά μέρος, και πάλι το The Morning Show είναι μια σειρά με ενδιαφέρον, επίκαιρη και προσεγμένη. Αξίζει να κάνεις συνδρομή στην Apple TV+ για να τη δεις; Η νέα υπηρεσία σου δίνει τη δυνατότητα μιας δωρεάν εβδομάδας για να καταλήξεις. Μόνο μη νομίζεις ότι είναι όπως το Netflix, πρέπει να περιμένεις μια βδομάδα για να δεις καινούριο επεισόδιο.