Αν σου αρέσουν τα θρίλερ, δες τον Ξένο στο Netflix

O καιρός απαιτεί να μείνουμε σπίτι. Μια σειρά του Netflix, με 8 επεισόδια των 55 λεπτών, μοιάζει ιδανική επιλογή. H υπόθεση του Ξένου έχει ως εξής: Ο Άνταμ Πράις έχει μια πλούσια ζωή στα προάστια, δύο υπέροχους γιους και έναν ιδανικό γάμο. Μια μέρα που πάει τους γιους του να παίξουν ποδόσφαιρο, κάθεται σε ένα cafe. Μια ξένη γυναίκα κάθεται δίπλα του και του αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό μυστικό για τη γυναίκα του, την Κορίν: Ότι η ίδια χρηματοδοτεί μια περίεργη αίρεση και πως τα παιδιά πιθανόν να μην είναι καν δικά του. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ο Άνταμ βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι πολύ αλλόκοτο και κυνηγημένος από μια ομάδα ατόμων που θέλουν να τον σκοτώσουν. Και το μυστήριο ξεκινάει.

Στα συν

  • Τελειώνει σε 8 επεισόδια. Δηλαδή κλείνει όλες τις υποθέσεις και δεν σε αφήνει με αναπάντητα ερωτηματικά και την υπόσχεση ενός δευτέρου κύκλου
  • Η σειρά σε εκπλήσσει με 3-4 ανατροπές ανά επεισόδιο και έχει ανορθόδοξους χαρακτήρες και ήρωες που δεν είναι σχηματικοί. Το καλό μπερδεύεται με το κακό και ο θεατής εύκολα ξεγελιέται μην ξέροντας ποιανού το μέρος να πάρει. Και αυτό είναι σπάνιο.
  • Το φινάλε ανατρέπει τα πάντα. Ειδικά όταν ανακαλύπτεις ποια είναι η σχέση του ήρωα με την ξένη που τον συνάντησε εκείνη τη μέρα στο cafe.

Στα πλην

  • Αυτό που έχουν και οι περισσότερες σειρές του Netflix: κάποια επεισόδια παραπάνω. Η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί ιδανικά σε 6 επεισόδια.