Kate Middleton: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει τη μέθοδό της για να παντρευτεί, τελικά, τον πρίγκιπα William

Είχε πρόγραμμα...

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φήμες για το πώς η Kate Middleton κατάφερε να οδηγήσει τον πρίγκιπα William στην απόφασή του να τον παντρευτεί. Φήμες εδώ και χρόνια θέλουν τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ως μια γυναίκα με αλάνθαστη στρατηγική και πλάνο και με σύμβουλο την ίδια της μητέρα.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που ένα βιβλίο καταπιάνεται με αυτή τη μέθοδο τόσο εξονυχιστικά, περιγράφοντας τη μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, ως ένα πλάσμα που του έλειπαν πολλά προσόντα από το να διεκδικήσει αυτή τη θέση, είχε, όμως, ιώβια υπομονή και πλάνο για τη δημόσια εικόνα της που πολλές πολυεθνικές θα ζήλευαν.

Όπως καταγράφει στο νέο του βιβλίο ο Robert Lacey, ειδικός επί των βασιλικών θεμάτων, η Middleton είχε μπει σε διαδικασία «αναμονής» ήδη από τα πρώτα χρόνια των ραντεβού της με τον μέχρι τότε «Δον Ζουάν» πρίγκιπα και φρόντιζε με κάθε τρόπο να του υπογραμμίζει ότι αυτή είναι η κατάλληλη.

Στο «Η Μάχη των Αδελφών» ο πρίγκιπας περιγράφεται ως ένας άνθρωπος που είχε διδαχθεί πολλά από το ολέθριο λάθος του γάμου των γονιών του και δεν είχε σκοπό να παντρευτεί βιαστικά την πρώτη με την οποία θα ένιωθε ότι ταίριαζε, κάτι που φαίνεται ότιξ είχε αντιληφθεί από την αρχή η νεαρή τότε, Kate.

Με το να του δίνει χρόνο, σε σημείο τέτοιο που οι χολερικοί Άγγλοι που σήμερα την αποθεώνουν, της είχαν κολλήσει το παρατσούκλι “waity Kate” (μτφρ.: η Kate που περιμένει), η Δούκισσα κατόρθωσε να οργανώσει το σχέδιο της για γάμο, αλλά και την εναλλακτική της σε περίπτωση που η πολυπόθητη πρόταση δεν γινόταν ποτέ. «οδηγήσει τον Γουίλιαμ στον γάμο, αν και είχε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν της έκανε πρόταση». «Ενώ ο μακροπρόθεσμος στόχος της ήταν αρκετά απλός –δηλαδή, να οδηγήσει τον William στον γάμο- στο μεταξύ εκείνη έχτιζε μία καριέρα – βιτρίνα στην οποία θα κατέφευγε, αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως τα ήθελε», εξηγεί ο συγγραφέας του βιβλίου.

Χωρίς να διευκρινίζει βέβαια ο Lacey ποιο ακριβώς ήταν αυτό το Plan B της Kate, ωστόσο, αφήνει να εννοηθεί πως ήταν θέμα δημόσιας εικόνας και καθαρής τακτικής το να καλλιεργείται η ιδέα ότι η Middleton δεν ήταν απλώς μια αργόσχολη που περίμενε –για καιρό- την πρόταση γάμου του πρίγκιπα William…

Με πληροφορίες από την Daily Mirror