Sir Sean Connery: “Ήταν ένας άντρας υπόδειγμα”

Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του - Παγκόσμια θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου "Bond"

Έσβησε ήσυχα στα 90 του το Σάββατο. Περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του σύζυγο, Μισελέν Ροκμπρίν.

Ο Sean Connery υπήρξε, όχι μόνο για τα κινηματογραφικά στούντιο ούτε μόνο για τους ρόλος που ενσάρκωσε ένας άντρας – πρότυπο, ένας άνθρωπος που συνδύαζε τις αρχές της αρρενωπότητας και τις χάρες ενός πραγματικά ευγενούς άντρα. Πολλοί τον ταύτισαν απόλυτα με τον ρόλο του James Bond, όμως, ο Connery υπήρξε παράδειγμα ευγένειας και γοητείας και στην προσωπικήBond  του ζωή. 

Ο άνθρωπος που τυχαία και λόγω του χαμηλού μπάτζετ που ήθελε να διατηρήσει η παραγωγή βρέθηκε να υποδύεται τον πράκτορα 007 ήταν ακριβώς εκείνος που δεν άρεσε στον “πατέρα” του Bond, τον συγγραφέα Ian Fleming, ήταν όμως και εκείνος που θα απογείωνε τον ρόλο, κάνοντας τον προσωπικό του ζήτημα. 

Kατήχε πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables).

Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε γιορτάσει τα 90ά του γενέθλια.

Ο 90χρονος ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στις Μπαχάμες, ενώ ρεπορτάζ του BBC ανέφερε ότι αντιμετώπιζε θέματα με την υγεία του. Πάντα διακριτικός και «τζέντλεμαν» ο ηθοποιός ζούσε εδώ και καιρό στο πλευρό της Γαλλο-μαροκινής συζύγου του, παλεύοντας με την άνοια, που σύμφωνα με τη Ροκμπρίν, ήταν μια ασθένεια που δεν άξιζε σ’ έναν τέτοιον άνθρωπο. 

«Δεν ήταν ζωή γι’ αυτόν. Δεν ήταν σε θέση να εκφραστεί τελευταία. Τουλάχιστον πέθανε στον ύπνο του, “γλίστρησε” και έφυγε τόσο γαλήνια. Ήμουν μαζί του όλη την ώρα και απλά έφυγε. Ήταν αυτό που ήθελε».

«Είχε άνοια και αυτό είχε επιπτώσεις πάνω του. Ικανοποιήθηκε η τελευταία του επιθυμία να φύγει ήσυχα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ήταν εντυπωσιακός και είχαμε μια υπέροχη ζωή μαζί. Ήταν ένας άνδρας υπόδειγμα. Θα είναι πολύ δύσκολο χωρίς αυτόν, το ξέρω. Αλλά (το πρόβλημα με την υγεία του) δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα και έφυγε ήρεμα», κατέληξε. 

Η 91χρονη γαλλομαροκινή ζωγράφος γνώρισε τον σπουδαίο ηθοποιό το 1970 σε ένα τουρνουά γκολφ και έγινε η δεύτερη σύζυγός του. Ήταν ο άνδρας της ζωής της και έζησαν μαζί αγαπημένοι για 45 χρόνια.

Λίγο νωρίτερα ο γιος του κορυφαίου ηθοποιού, Jason Connery, είχε μιλήσει στο BBC αποκαλύπτοντας ότι “εδώ και καιρό δεν ήταν καθόλου καλά” ο πατέρας του. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη, με ηθοποιούς όπως ο Kevin Costner να μην κρύβουν τη συγκίνησή τους από τα social media, αλλά και αμέτρητες διασημότητες να ανεβάζουν στα social σκηνές από εμβληματικές ταινίες του, όπως το “Όνομα του Ρόδου”, ο “Ιντιάνα Τζόουνς” και άλλες.