Η Καμάλα Χάρις και επισήμως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Μια νίκη μηνύμα σε όλες τις γυναίκες ότι μπορούν να τα καταφέρουν

Της Γεωργίας Κριεμπάρδη

 

Και επισήμως ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, μετά τη σημαντική νίκη του επί του Ντόναλντ Τραμπ. Η Καμάλα Χάρις, εκλεγμένη αντιπρόεδρος, έχει πολλά να μας πει. Είναι η πρώτη γυναίκα -και μάλιστα μαύρη- σ’ αυτήν την θέση.

 

 

“Σ’ όλη την ιστορία, οι γυναίκες αποτελούν το καύσιμο της αλλαγής. Ξεπερνάμε κάθε δυσκολία αποφασισμένες, επειδή καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται για εμάς, για τις οικογένειες και τις κοινότητες μας. Το 2020 μας έφερε αντιμέτωπους με πολλές προκλήσεις, αλλά οι γυναίκες έφεραν την αλλαγή”, λέει η αφηγήτρια στο βίντεο της Καμάλα Χάρις με τίτλο “Η πρώτη, αλλά όχι η τελευταία”.

 

 

 

 

Το “Supermajority Education Fund” στοχεύει στην παροχή πόρων, κατάρτισης και εκπαίδευσης σε κάθε γυναίκα, ώστε να αναλάβει ενεργό δράση στην κοινότητα της. Η κυβέρνηση Μπαίντεν έχει δώσει χώρο στις γυναίκες και σε άτομα που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζονταν ακραία από μια μεγάλη ακροδεξιά μερίδα της Αμερικής. “Τα καταφέραμε. Εσείς τα καταφέρατε. Οι γυναίκες κάναμε αυτήν την ιστορική μέρα πραγματικότητα. Η σημασία αυτής της ημέρας βρίσκεται μέσα σε κάθε γυναίκα που έχει φανταστεί και δουλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Ενωμένες είμαστε υπερδύναμη και μαζί σας διαβεβαιώνουμε ότι η Καμάλα Χάρις δε θα είναι η τελευταία. Ας χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας, να πάρει δύναμη κάθε γυναίκα παντού”.

“Η Καμάλα Χάρις είναι μια απίστευτη αρχηγός και πηγή έμπνευσης για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες παντού – συμπεριλαμβανομένων και των δύο μικρών μου κοριτσιών που την παρακολουθούν κολλημένα στην οθόνη” σημειώνει η διευθύνουσα σύμβουλος του Supermajority Education Fund, Amanda Brown Lierman, ενώ συμπληρώνει: “Οι γυναίκες προχώρησαν, οργανώθηκαν, ψήφισαν και δούλεψαν σκληρά γι’ αυτήν την στιγμή”.