Συγκλονίζει η Βούλα Πατουλίδου: «Το 95% των ανθρώπων μου έλεγαν “Δε μπορείς”»

Βούλα Πατουλίδου. Η “xρυσή” Βούλα Πατουλίδου που με κάθε λόγο της μας επιβεβαιώνει γιατί χρειαζόμαστε περισσότερες σαν εκείνη. Μια δυναμική γυναίκα που σημείωσε σπουδαία πορεία στον χώρο του αθλητισμού, με σημαία τη δύναμη και το ήθος της. Καλεσμένη στο Dot.  η πρώτη χρυσή ολυμπιονίκης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την πορεία της στον αθλητισμό, εκείνη την ιστορική νίκη αλλά και τη σχέση με την οικογένεια της. “Ποτέ δε θα πάψω να αγαπάω το γιό μου” τόνισε η Βούλα Πατουλίδου, στον οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία και όπως αποκάλυψε αυτήν την περίοδο βρίσκεται στον στρατό.

Για την πορεία της στον αθλητισμό, η χρυσή Ολυμπιονίκης έκανε μια κατάθεση ψυχής. “Νιώθεις αδύναμος κάθε φορά που προσπαθείς να κατακτήσεις κορυφές, αλλά δε σταματάς… Δεν έχω μάθει αλλιώς. Είναι μονόδρομος” ομολόγησε, ενώ συνέχισε: “Μόλις γευτείς τη νίκη, λες να δοκιμάσω και λίγο παραπάνω. Και εκεί είναι πολλά περισσότερα τα εμπόδια. Εκεί φαίνεται ποιος αντέχει να συγκρούεται. Οι νίκες δε χαρίζονται. Κερδίζονται με πάρα πολύ κόπο. Αν θέλεις να είσαι μέτριος, είναι επιλογή σου. Αλλά απ’ τη στιγμή που αποφασίζεις για τη μετριότητα, μη φθονήσεις τον άλλον που θα πέσει μέσα στη φωτιά”. 

Όσο για εκείνη την ιστορική νίκη που χάρισε στην Ελλάδα το 1992, η ίδια ανέφερε πως τα θυμάται όλα με λεπτομέρειες. Θυμάται μάλιστα και πόση αγωνία είχε πριν αγωνιστεί. “Δε θέλω να θυμάμαι το πριν. Άσπρισε το μαλλί μου από την αγωνία. Είχα αγωνία για το εάν εγώ αυτό που θέλω, θα κατορθώσω χωρίς λάθη να το εφαρμόσω και μετά να χαλαρώσω. Πρώτα κερδίζεις στο μυαλό σου το μετάλλιο” σημείωσε, ενώ ανέφερε πως το 95% των ανθρώπων γύρω της όταν εκδήλωσε την επιθυμία της να ασχοληθεί με τον αθλητισμό της έλεγε ότι δε μπορεί.

Η σχέση με την οικογένεια της ιδιαίτερη. Δεμένη οικογένεια, αλλά τα κλισέ και τα στερεότυπα της εποχής δεν έλειπαν. “Πέτρα που δεν κυλάει,  χορταριάζει και μουχλιάζει. Αυτό ήταν το ρητό της οικογένειας. Δε θυμάμαι ποτέ να έχουμε πάψει να αγωνιζόμαστε και ως οικογένεια και ως άτομα” δήλωσε, ενώ αποκάλυψε και τις πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας της όταν μπήκε στον χώρο του αθλητισμού.

Τέλος , η Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε και στον άντρα της, που είναι μαζί 37 χρόνια και σε μια εξομολόγηση στη Νάνσυ και τον Θανάση παραδέχτηκε: “Υπάρχει ο εγκέφαλος και η καρδιά. Η καρδιά τραβάει τον εγκέφαλο. Η λογική με επιχείρημα μπορεί να σε ισοπεδώσει. Εγώ διαλέγω πάντα το συναίσθημα” .