Εγκλήματα που συγκλόνισαν

Το νέο podcast του Μενέλαου Γεωργίου θα γίνει η συνήθεια όλων εκείνων που αγαπούν τις true crime ιστορίες.

Το genre του true crime, στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν επενδύσει όλες οι πλατφόρμες streaming με ντοκιμαντέρ και εκπομπές αφιερωμένες σε στυγερά εγκλήματα που αναδεικνύουν τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης, απαντάται και στην Ελλάδα στο Podcast του Μενέλαου Γεωργίου. Ο βασικός σκοπός του είναι να θίξει την εγκληματική ενέργεια εν γένει και ίσως να προσεγγίσει το έγκλημα ως τεράστιο κοινωνικό θέμα που αναπόφευκτα επιφέρει συνέπειες.

Τι κρύβεται πίσω από μια δολοφονία; Γιατί είναι ζωτικής σημασίας η κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία ; Τελικά δολοφόνος γεννιέσαι ή γίνεσαι; Καλεσμένοι στα «Εγκλήματα που συγκλόνισαν» είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες –δημοσιογράφοι, ιατροδικαστές, δικηγόροι και ψυχολόγοι–, οι οποίοι συνδράμουν τα μέγιστα στην κατανόηση του εκάστοτε εγκλήματος και την ψυχογράφηση των δραστών στα 22 επεισόδια της πρώτης σεζόν.

Στην έρευνα που έχει γίνει για τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία ξεχωρίζουν τα ηχητικά ντοκιμαντέρ τα οποία αφορούν στις σοκαριστικότερες υποθέσεις των εγχώριων εγκλημάτων που άφησαν άυπνους για αρκετό καιρό τους Έλληνες, όπως η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, η δολοφονική δράση των «Σατανιστών της Παλλήνης», η υπόθεση Δουρή, η τραγική υπόθεση του Αντώνη Δαγκλή και άλλες πολλές. Γίνε συνδρομητής τώρα και μη χάσεις επεισόδιο.

ΙΝFO 

Η εκπομπή “Εγκλήματα που συγκλόνισαν” είναι διαθέσιμη στο Spotify, Apple & Google Podcast, στο Amazon Music και γενικά σε όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Instagram: @eglimatapousiglonisan