POLPO : Το καλύτερο μέρος στην Αθήνα για ψάρι, σερβίρει τη θάλασσα στο πιάτο.

Aν πριν λίγο καιρό μου έλεγε κάποιος ότι θα πήγαινα στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών για να φάω ψάρι και θαλασσινά μάλλον θα τον κοίταζα με έντονο και επικριτικό βλέμμα. Κι όμως αξίζει να πάνε όλοι στο Polpo για να φάνε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική θάλασσα. Το εστιατόριο μετράει ελάχιστους μήνες ζωής  αλλά είναι η μεγάλη γαστρονομική επιτυχία της σεζόν με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να τρώνε δίπλα δίπλα από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.


Ο ιδιοκτήτης Νίκος Κατσικάκης και η οικογένειά του έχουν περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην προμήθεια ψαριών σε εστιατόρια όπως τα Milos και Nammos σε όλον τον κόσμο. Ενδεικτικά να σας πω ότι η εταιρεία τους εξάγει φρέσκα ψάρια μέχρι και σε εστιατόρια του Dubai. Η οικογένεια Κατσικάκη, λοιπόν, που διατηρεί την εταιρεία και το εστιατόριο ως οικογενειακή επι- χείρηση, φέρνει την αγάπη της για τη θάλασσα και την άριστη γνώση του ψαριού στο Polpo. Στο Polpo, θα βρείτε τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά εποχής: ωμά, τηγανητά, ψητά, μαγειρευτά. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο τέλειο φιλετάρισμα των ψαριών στο Polpo, που αγγίζει την τελειότητα και μας μεταφέρει μέχρι τα πιο ακριβά εστιατόρια του Τόκιο –οι Ιάπωνες φημίζονται για τη μαεστρία τους στον χειρισμό των πρώτων υλών που προσφέρει η θάλασσα–, κάνοντας τα πιάτα που σερβίρει ακόμα πιο απολαυστικά.


Με λαχταριστά ωμά πιάτα, όπως καρπάτσιο σκαθαριού, και αχινός, και αφράτα τηγανητά, ζυμαρικά με θαλασσινά, και μεγάλα ψάρια στη σχάρα, αλλά και τη θρυλική ψαρό- σουπα, στο Polpo η ψαροφαγία τιμάται κάθε λεπτό. Στα θετικά του εστιατορίου είναι ότι μπορείτε να διαλέξετε το μεγάλο ψάρι που σας αρέσει και να σας το ετοιμάσουν σε διαφορετικές εκδοχές. Αν μπουν στην εξίσωση οι ολόφρεσκες σαλάτες, τα βραστά λαχανικά, και τα χειροποίητα παστά ψάρια, καταλαβαίνει κανείς ότι δε χρειάζεται να πάμε δίπλα στη θάλασσα για την τέλεια ψαροταβέρνα.

Το Polpo, πέρα από την εξαιρετική ποιότητα του φαγητού του, ξεχωρίζει για τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του, για αυτό και αξίζει σίγουρα να το επισκεφθείτε αν θέλετε να ζήσετε μια αυθεντική ψαροφαγική εμπειρία.

POLPO ATHENS : Τζων Κέννεντυ 6, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, τηλ.: 210 7104578

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΟΥΛΗ

leave a reply

Your Review