A Sea Between Us: Τα Olea All Suite Hotel & Dexamenes Seaside Hotel συνεργάζονται για super αναζωογονητικές διακοπές

Μία θάλασσα χωρίζει, αλλά και τελικά ενώνει τα δύο πολυτελή θέρετρα που οργάνωσαν ένα αναπάντεχο Chef Exchange Event.

Το «A Sea Between Us» είναι ένα συνεργατικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα ξενοδοχεία Olea All Suite Hotel και Dexamenes Seaside Hotel. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια διεπιστημονική μελέτη που εξερευνά το πλούσιο υφαντό των ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ του νησιού της Ζακύνθου και της περιοχής της Ηλείας, εμβαθύνοντας στις τοπικές τους ιστορίες και τις βαθιές τους επιπτώσεις στη πολιτιστική ζωή των κατοίκων τους. Από τη γαστρονομία μέχρι την αρχιτεκτονική, τη μουσική μέχρι τη γλώσσα, τα ρούχα μέχρι τις συνήθειες, το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει να ξετυλίξει τις μοναδικές ταυτότητες που έχουν διαμορφωθεί από το ξεχωριστό παρελθόν αυτών των περιοχών, προάγοντας μια μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση της κοινής τους κληρονομιάς μέσα από τη θάλασσα που τους χωρίζει. Το Chef Exchange είναι μόνο η αρχή για τη σπουδαία αυτή συνεργασία ανάμεσα σε δύο δημοφιλείς προορισμούς με τόσα πολλά κοινά βιώματα!

Olea All Suite Hotel

Πρώτος σταθμός, η Ζάκυνθος και το μοναδικό Olea All Suite Hotel – που συνεργάζεται με τη SWOT Hospitality στον τομέα του Marketing και των πωλήσεων – που βρίσκεται σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από την πόλη της Ζακύνθου. Διαθέτει 93 πολυτελείς σουίτες, με τις περισσότερες με ιδιωτική πισίνα. 

Το υδάτινο στοιχείο κυριαρχεί με τη «λίμνη» 4.000 μέτρων να εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα ελαιώνα του ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο bars και τρία εστιατόρια. Ανάμεσα σε αυτά και το Fine Dining, που τελεί υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου chef Μιχάλη Νουρλόγλου. 

FLOW DINE AND WINE

Το Olea All Suite Hotel συμπεριλήφθηκε φέτος στη λίστα του Condé Nast Traveller με τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία, ενώ είναι το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που ανακηρύχθηκε το «Καλύτερο Resort στον κόσμο» από το Interior Design Magazine. Η αρχιτεκτονική μελέτη και το design του Olea All Suite Hotel φέρουν την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Block 722. Το πρώτο βράδυ στο εστιατόριο Flow Dine & Wine του Olea All Suite Hotel, ο σεφ Σταύρος Κούσης (executive chef του Dexamenes) δημιούργησε ένα μενου, εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της Ηλείας το οποίο συνοδεύτηκε από Ζακυνθινά κρασιά.

Pacifico by Nikkei Restaurant

Δεύτερος σταθμός η Ηλεία και το ξενοδοχείο Dexamenes Seaside Hotel, το οποίο βρίσκεται στην ακτογραμμή της Κουρούτας στην Πελοπόννησο, και αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα βιομηχανικής κληρονομιάς και σύγχρονης πολυτέλειας.  Το ξενοδοχείο που λειτουργούσε σαν οινοποιείο Κορινθιακής Σταφίδας, χτισμένο την περίοδο του μεσοπολέμου. 

 

Το 2019 μετατράπηκε σε ένα αρχιτεκτονικά πολυβραβευμένο ξενοδοχείο στη Δυτική Πελοπόννησο. Κατασκευάστηκε πάνω στη θάλασσα, έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να φορτώνονται με κρασί απευθείας από τις δεξαμενές, προτού ανοίξουν πανιά για τις μεγάλες υπερπόντιες αγορές. Οι εγκαταλελειμμένες, βιομηχανικές κατασκευές που χαρακτηρίζουν την τοποθεσία έμειναν σχετικά ανέγγιχτες από τη δεκαετία του 1920, σε ένα από τα πιο παρθένα και όμορφα τμήματα της περιοχής. Το ξενοδοχείο διαθέτει 36 δωμάτιο (34 πρώην Δεξαμενές Ζύμωσης και 2 πρώην Χημεία), όλα σε απόσταση αναπνοής από το κύμα. Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική ομάδα k-studio το Dexamenes αριθμεί πάνω από 20 βραβεία και διακρίσεις όπως Hot List στο Condé Nast Traveller, βραβείο Δομές, ultimate global winner στα Ahead Awards και επιλογή στα καλύτερα έργα της Ευρώπης από τα Mies Awards (επίσημα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Εκτός από όλα τα παραπάνω, στο Dexamenes Seaside Hotel μπορείτε να απολαύσετε τη δεύτερη εμπειρία του Chef’s Exchange. Το δείπνο πραγματοποιείται μέσα σε μια δεξαμενή κρασιού στην οποία κατά την διάρκεια του γεύματος προτζέκτορας προβάλλει όλες τις πλευρές του φεγγαριού.

 

Ο σεφ Σπύρος Δρακούλης, του Olea All Suite Hotel, προτείνει ένα ανεπανάληπτο δείπνο πέντε σταδίων με πιάτα από τη Ζάκυνθο ταιριασμένα με κρασιά από την Ηλεία. Με συνέπεια στις αρχές του, το ξενοδοχείο προσφέρει εμπειρίες κρασιού (οινογευσίες, εκτενή λίστα κρασιών, food-wine pairing επιλογές καθώς και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία) και ελαιογευσία με food pairing σε τοπικό ελαιώνα, ενώ διαθέτει πρόγραμμα ευεξίας, ξεναγήσεις στην Αρχαία Ολυμπία, δυνατότητα για private dinners (στην παραλία ή σε δεξαμενή), καθώς και μαθήματα κεραμικής ή μαρμαρογλυπτικής. Τη γαστρονομική ταυτότητα των εστιατορίων επιμελείται ο Γκίκας Ξενάκης με έμφαση στην εντοπιότητα και την αειφορία.

 

 

Κόκορας κρασάτος με Αυγουστιάτη και λαδοτύρι

Κατά περιόδους το Dexamenes λειτουργεί και σαν κέντρο πολιτισμού, φιλοξενώντας δρώμενα τέχνης ή παρέχοντας residency programs σε καλλιτέχνες.

OLEA ALL SUITE HOTEL

Ζάκυνθος, Τσιλιβί 29100 Ελλάδα ll +30 26950 22265 ll info@oleaallsuitehotel.com

www.oleaallsuitehotel.com

DEXAMENES SEASIDE HOTEL

Κουρούτα, Αμαλιάδας – Παραλία ΗΛΕΙΑΣ ll 2622025999

www.dexamenes.com

leave a reply

Your Review