Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Γιατί γύρισε στη Στοκχόλμη με… ότοστοπ!

Η απίστευτη περιπέτεια της δημοσιογράφου, όπως την κατέγραψε την 1η του μηνός

Με μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία όπως αποκάλυψε αναγκάστηκε να φτάσει στη Στοκχόλμη με ότοστοπ. Πώς συνέβη αυτό και πώς τελικά έφτασε στον προορισμό της με οδηγό που βρήκε μέσω… Instagram; Ας δούμε τι έγραψε η ίδια σε μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook.

«Ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο ξεκίνησαν με ένα δράμα. Ξύπνησα στο Γκέτεμποργκ, έτοιμη να πάρω το τρένο για Στοκχόλμη και προκειμένου να συντονίσω ένα πάνελ. Όμως, όλα τα δρομολόγια είχαν ακυρωθεί εξ αιτίας ενός ατυχήματος και δεν υπήρχαν διαθέσιμες πτήσεις. Αναζήτησα μέσα από τα social media μου, μήπως κάποιος θα μπορούσε να με διευκολύνει και τελικά αυτός ο άγνωστος εμφανίστηκε στο Instagram και προσφέρθηκε να με πάει.

Οι φίλοι μου με προειδοποίησαν για τους κινδύνους και μετά από κάποια έρευνα, βρήκα το τηλέφωνο της πρώην συζύγου του. Όταν μου είπε ότι είναι κοινωνική λειτουργός, ανάσανα και λίγο αργότερα καθόμουν στο αυτοκίνητό του για τέσσερις-πέντε ώρες. Και ήταν μια χαρά! Όση ώρα εμείς μιλάγαμε ασταμάτητα, τόσο οι φίλοι μου που ανησυχούσαν, μου τηλεφωνούσαν για να ελέγξουν αν είμαι καλά.

Ακόμα κι αν δεν θα συνιστούσα στην κόρη μου να ταξιδέψει με οτοστόπ, συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι η πλειονότητα των ανθρώπων είναι αξιόπιστοι δάσκαλοι στα ταξίδια μας. Άρα να έχετε πίστη και να βοηθάτε ο ένας τον άλλο!

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σ’ ευχαριστώ Τζον που με έσωσες, που με πήγες στο σπίτι και έκανες αυτό το ταξίδι μια αξέχαστη εμπειρία. Και σας ευχαριστώ όλους τους αγαπημένους φίλους που συμμετείχατε στο μικρό μου δράμα! Το εκτιμώ αυτό και θα είμαι πάντα εδώ όταν με χρειάζεστε. Ακόμα κι αν δεν ξέρω να οδηγώ», έγραψε η δημοσιογράφος.