Άννα Χατζησοφιά: “Είχα φιλική σχέση με τον Κιμούλη, αισθάνθηκα άσχημα με όσα ακούστηκαν”

Η γνωστή σεναριογράφος- ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά βρέθηκε καλεσμένη στο Dot. και μίλησε στη Νάνσυ και τον Θανάση για τα περιστατικά βίας που καταγγέλονται στον χώρο του θεάτρου αλλά και για την κομμένη σκηνή από «Το καφέ της Χαράς» που αφορούσε σε σεξουαλική κακοποίηση.

«Είναι όλη η εποχή δυσάρεστη. Είναι σα να ζεις έναν εφιάλτη μέσα σ’ έναν εφιάλτη. Όλο αυτό με κάνει να αισθάνομαι άσχημα αλλά είναι λυτρωτικό να βγαίνουν πράγματα στο φως και να αλλάζουν νοοτροπίες… Άρχισε κάτι να κινείται. Είναι καλό να δούμε τα πράγματα κατά πρόσωπο, να δούμε τι μερίδιο ευθύνης μας αντιστοιχεί» ανέφερε.

Η Άννα Χαζησοφιά σχολίασε και όσα αναρτούν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα περιστατικά βίας και κακοποίησης. «Ντρέπομαι όταν μπαίνω στα social media και διαβάζω σχόλια από γυναίκες “Μα τώρα το θυμήθηκε, θα τα ‘θελε και κείνη, έτσι κάνουν καριέρα”.  Μια γυναίκα κι ένας  άνδρας δικαιούται να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως θέλει. Συναινετικά» τόνισε.

Θέση πήρε και όσον αφορά στην καταγγελία της Ζέτας Δούκα και δήλωσε «Για τη Ζέτα ο Χάρης(Ρώμας) το ήξερε . Του το είχε εξομολογηθεί. Αισθάνθηκα άσχημα γιατί με τον Γιώργο(Κιμούλη) έχουμε και μια φιλική προσωπική σχέση, αλλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα αυτό» και παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά της έχει ήδη αλλάξει απέναντι σε κάποιους που κατηγορούνται, ενώ έκανε αποκάλυψη πως τις επόμενες μέρες θα βγουν πράγματα και για άλλο πρόσωπο.

Σχετικά με το σίριαλ «Το καφέ της Χαράς» η σεναριογράφος ανέφερε πως την ενόχλησε το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την αφαίρεση κάποιων σκηνών που αφορούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση . «Αφαιρέθηκαν κάποιες σκηνές, μου είπαν ήταν άγριες με τον τρόπο που είχαν γυριστεί. Δε θα μπορούσαν να είναι πιο soft. Αυτό που αφαιρέθηκε είναι η επιχειρηματολογία των βιαστών, δηλαδή “Τα ήθελες και τα έπαθες”» σημείωσε.