Δέσποινα Βανδή: Γιατί αποφάσισε να πάρει διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμου- η κοινή ανακοίνωση του ζευγαριού

 Πριν από 18 χρόνια οι παπαράτσι κατέστρωναν σχέδια για το πώς θα καταφέρουν να τραβήξουν φωτογραφίες στο γάμο του ζευγαριού στο κτήμα Νάσιουτζικ. Ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της εγχώριας showbiz από σήμερα ζει χωριστά.

Αυτή είναι η λιτή  ανακοίνωσή τους:

«Ύστερα από 18 χρόνια, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη λύση του γάμου μας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών μας και παρακαλούμε για το σεβασμό της απόφασής μας και της προτεραιότητάς μας.

Δ. Βανδή – Ν. Νικολαΐδης».

 

Για όσους βρίσκονται πολύ κοντά στο πρώην ζευγάρι η είδηση δεν είναι ξαφνική. Εδώ και πολλά χρόνια είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι οι δυο τους ζουν ως συγκάτοικοι στο σπίτι τους στη Βούλα και το διαζύγιο θα ερχόταν πολύ νωρίτερα αν η Δέσποινα Βανδή δεν πίστευε ότι θα έπρεπε να το καθυστερήσουν για να μην διαταραχθεί η ζωή των παιδιών τους. Μια προσπάθεια που δυστυχώς έφερε ακόμη περισσότερη φθορά στο γάμο και δεν κατάφερε να ανακόψει την αναμενόμενη αυτή εξέλιξη.

 

Συνήθως, το να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις σε μια δύσκολη κατάσταση και να δεις τα πράγματα καθαρά, με ψυχραιμία και στην σωστή τους διάσταση απαιτεί χρόνο. Το ίδιο συνέβη και με τη Δέσποινα και τον Ντέμη Νικολαΐδη που μετά από προσπάθεια κατάλαβαν ότι η κοινή τους ζωή, στο ίδιο σπίτι, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Δεν είχαν καμία ουσιαστική επικοινωνία αρκετό καιρό τώρα και ο καθένας ακολουθούσε τη ζωή του και το δικό του πρόγραμμα. Το ζευγάρι είχε χάσει πια επαφή, μιλώντας μόνο για τα απαραίτητα. Μετά από τόσα χρόνια κοινής πορείας μπροστά και πίσω από τα φώτα οι προσωπικές επιλογές του συζύγου της Δέσποινας σε σημαντικά θέματα στα όποια βασίζεται ένας υγιής γάμος έφερε το τέλος. Όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη, όταν η ειλικρινά και η αφοσίωση ξεθωριάζουν τότε η αρχή του τέλους έχει ήδη ξεκινήσει.

Το διαζύγιο τους είναι κάτι που συζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς βέβαια να αποτελεί μια εύκολη απόφαση. Θεώρησαν όμως ότι πλέον είναι το κατάλληλο timing για να ολοκληρώσουν τον γάμο τους, καθώς τα παιδιά τους μεγάλωσαν και είναι σε μια πιο ώριμη ηλιακή φάση ώστε να κατανοήσουν την απόφαση των γονιών τους. Η Δέσποινα μάλιστα ήταν αυτή που το ανακοίνωσε στη Μελίνα και τον Γιώργο και προσπάθησε να τους βάλει ομαλά στη νέα τους οικογενειακή πραγματικότητα – κάτι που φυσικά χρειάζεται χρόνο. Εξάλλου, γνωρίζοντας τις διαστάσεις που θα πάρει το θέμα του χωρισμού στα Media, η Δέσποινα φρόντισε να κρατήσει τις ισορροπίες και να προετοιμάσει τα παιδιά για όσα θα ακολουθήσουν μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου. Παράλληλα, ο Ντέμης ο οποίος εδώ και εβδομάδες δεν μένει με την υπόλοιπη οικογένεια, ψάχνει πλέον το σπίτι στο οποίο θα μετακομίσει μόνος του. Το πρώην ζευγάρι είναι έτοιμο και αποφασισμένο να περάσει σε μια νέα φάση ζωής.

 

Οι πιο στενοί φίλοι της Ελληνίδας star γνώριζαν ότι η Δέσποινα δεν περνούσε την καλύτερή της φάση στην προσωπική της ζωή. «Κάποια στιγμή ανακαλύπτεις ότι όλα αυτά που ερωτεύτηκες σε έναν άνθρωπο δεν υπάρχουν πλέον, έχουν χαθεί. Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Συνεχίζεις να ζεις με τον ίδιο άνθρωπο; Δεν είναι πιο υγιές να χωρίσεις και να ζήσει ο καθένας τη ζωή του όπως νομίζει;» αναρωτιέται φίλη της Δέσποινας Βανδή δίνοντας μια εξήγηση για την απόφαση της να πάρει διαζύγιο 17 χρόνια μετά το γάμο της.

 

Η οικογένεια που δημιούργησε με τον πρώην, πια, σύζυγο της, ήταν πάντοτε προτεραιότητα για τη Δέσποινα Βανδή. Ήταν αποφασισμένη να σπάσει το στερεότυπο των διάσημων ζευγαριών που δεν αντέχουν την πίεση και χωρίζουν και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε πολύ για να το πετύχει. Η μετακόμιση στη Μαδρίτη για να ακολουθήσει τον Ντέμη στη μεταγραφή του στην Atletico, σε μια περίοδο που το τραγούδι της ‘’Γεια’’ ήταν στις κορυφαίες θέσεις των παγκόσμιων charts και είχε δεκάδες προτάσεις για εμφανίσεις σε όλον τον πλανήτη, ήταν η πρώτη απόδειξη ότι η Δέσποινα δεν θα θυσίαζε εύκολα το όνειρο της να κάνει οικογένεια με έναν άντρα που θαύμαζε τόσο πολύ και ερωτεύτηκε με τόσο μεγάλο πάθος. «Η περίοδος που ζούσαν στη Μαδρίτη ήταν δύσκολη για τη Δέσποινα διότι ουσιαστικά ήταν μόνη και έγκυος σε μια ξένη χώρα. Παρόλα αυτά αν τη ρωτήσεις για εκείνη την εποχή τη θυμάται με μεγάλη αγάπη και συγκίνηση διότι τότε γεννήθηκε στην Ισπανία η κόρη της Μελίνα. Η γέννηση της Μελίνας ήταν τόσο σπουδαίο γεγονός για τη ζωή της και την πορεία της που τα κάλυψε όλα. Η ίδια έχει πει ότι άλλαξε την κοσμοθεωρία της. Τίποτα δεν θα ήταν ικανό να μειώσει την ευτυχία που ζούσε τότε» περιγράφει παλιός της φίλος που έζησε μαζί της εκείνη την περίοδο. Άλλωστε η Δέσποινα Βανδή πάντα πόνταρε στους φίλους της. «Ό,τι κενά κι αν έχω μου τα γεμίζουν οι φίλοι μου» λέει η ίδια πολύ συχνά.

 

Η επιστροφή στην Ελλάδα και η απόφαση του Ντέμη να ασχοληθεί με τη διοίκηση της ΑΕΚ, τα συχνά ταξίδια της Δέσποινας Βανδή στο εξωτερικό για την προώθηση των ξενόγλωσσων τραγουδιών της, οι προετοιμασίες για τις εμφανίσεις της στην Αθήνα αλλά και προσκόλληση της στο ρόλο της μητέρας της μικρής Μελίνας είναι αυτά που χαρακτηρίζουν εκείνη την πρώτη περίοδο του γάμου της. Όσο για τα media δείχνουν πότε να λατρεύουν και πότε να «λατρεύουν να μισούν» το διάσημο ζευγάρι. Ενώ η επιτυχία που σημειώνει η Δέσποινα είναι τεράστια όση και η λατρεία από το πιστό κοινό της, δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που έχουν μια λιγότερο κολακευτική άποψη. «Προφανώς όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη Δέσποινα. Είναι ο πιο απλός και δοτικός άνθρωπος του κόσμου σε σημείο υπερβολής. Θα ήθελε αν μπορούσε να έχει το σπίτι της ανοιχτό σε όλους», σημειώνει παλιός συνεργάτης της.

Η Δέσποινα παρόλο που ξέρει ότι πρέπει να χτίσει μια πιο προσωπική σχέση με το κοινό της δείχνοντας πραγματικές πτυχές του χαρακτήρα και της καθημερινότητας της, βρίσκει εμπόδιο στην αντίδραση του συζύγου της που επέλεξε να χτίσει μια πιο low profile δημόσια εικόνα.

Η επόμενη περίοδος του γάμου της Δέσποινας χαρακτηρίζεται από την εμπλοκή του Ντέμη με τα διοικητικά της ΑΕΚ, μια πραγματικά δύσκολη περίοδος γεμάτη ένταση σε όλα τα επίπεδα. «Η Δέσποινα θαύμαζε τον άντρα της περισσότερο από κάθε άλλον. Θεωρούσε ότι είναι ένας άντρας με υψηλές αξίες και ιδανικά και θεωρούσε δεδομένο ότι η απόφαση του να ασχοληθεί με την ΑΕΚ ήταν αυτοθυσιακή. Τον εμπιστευόταν τυφλά» λέει φίλος της ελληνίδας σταρ.

Η απόφαση αυτή όμως δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο ζευγάρι. Η φθορά είχε αρχίσει να γίνεται εμφανής, το ίδιο και η απομάκρυνση του ενός από τον άλλον, παρόλη την συναισθηματική υποστήριξη της Δέσποινα προς τον Ντέμη. Η γέννηση του γιου τους Γιώργου το 2007 δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα τις συνθήκες ανάμεσα στο ζευγάρι παρόλο που σε κάθε συνέντευξη της αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις η Δέσποινα εξαίρει τον χαρακτήρα και το ήθος του συζύγου της. «Δεν έλεγε ψέματα όταν τα έλεγε όλα αυτά. Τα ένιωθε και τα πίστευε. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ κάτι που να την έκανε να θαυμάζει λιγότερο τον άντρα της» λέει αγαπημένη φίλη και συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή.

Παρά τις δυσκολίες στο σπίτι αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο της ΑΕΚ να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, η εικόνα που έχει το κοινό για τη σχέση του ζευγαριού παραμένει αλώβητη. Βγαίνουν τα βράδια ο καθένας με τους φίλους του, κάνουν αραιές κοινές εμφανίσεις σε πρεμιέρες μαζί με τη μεγάλη κόρη τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι έχουν απομακρυνθεί. «Η Δέσποινα είναι διακριτική και δεν είναι καθόλου συγκρουσιακή επίσης. Δεν θα άφηνε ποτέ κανέναν ούτε να πει κάτι αρνητικό για τη σχέση τους ούτε για τον άντρα της. Τον σεβόταν απεριόριστα και αυτό τον σεβασμό θέλει να εμπνέει εκείνος και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά. Θεωρώ ότι όποια προβλήματα κι αν είχε δεν θα τα μοιραζόταν ούτε με τους πιο κοντινούς της ανθρώπους» εξηγεί φίλη της που αποκαλύπτει και μια δραματική στιγμή της Δέσποινας Βανδή κατά τη διάρκεια του live του Just the two of Us. «Άκουσε ένα τραγούδι από ένα ζευγάρι διαγωνιζόμενων που την άγγιξε πολύ. Δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Δεν μπορούσε να συνέλθει και σκεφτείτε ότι ήταν live και έπρεπε να κρυφτεί και από τις κάμερες. Φαντάσου πόση πίεση είχε».

Στην τελευταία της μεγάλη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου η Δέσποινα ήταν πιο λακωνική -για πρώτη φορά- μιλώντας για τη σχέση της με τον πρώην άνδρα της περιορίζοντας τις αναφορές της σε μικρές ιστορίες από τον γάμο της και αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς. Το ίδιο και Ντέμης, που μιλώντας για τη σύντροφο του τη χαρακτήρισε «μια σπουδαία γυναίκα». «Αν διάβαζε κάποιος πίσω από τις λέξεις θα καταλάβαινε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μεταξύ τους πάρα πολύ», σημειώνει συνεργάτης της Δέσποινας.

Αλλαγή στη διάθεση και τα συναισθήματα της Δέσποινας Βανδή παρατήρησαν και οι στενοί συνεργάτες της στη διάρκεια των γυρισμάτων για το βραδινό σόου Σπίτι με το Mega που έκλεισε τον πετυχημένο του κύκλο με ένα φαντασμαγορικό γύρισμα στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Συνεργάτιδα της που ήταν παρούσα περιγράφει: «Η Δέσποινα έχει πει τόσα τραγούδια με τα οποία ταυτίζεται η τωρινή της συναισθηματική κατάσταση… Είναι σαν να μιλάνε όλοι οι στίχοι για εκείνη. Σ’ εκείνο το γύρισμα της είπα «σκέψου ότι τα τραγούδια σου αφορούν τις ζωές πολλών ανθρώπων». Κι εκείνη μου απάντησε απογοητευμένη: «στη δική μου ζωή όμως αφορούν όλα»

Αυτές τις μέρες η Δέσποινα Βανδή, εμφανίζεται στην Κύπρο με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, ενώ παράλληλα προωθεί το νέο της τραγούδι ‘’Πέτρα’’, προετοιμάζεται για τις εμφανίσεις της στο χειμώνα που πιθανολογείται ότι θα τραγουδήσει με την Άννα Βίσση και φυσικά περνάει όσο γίνεται περισσότερο χρόνο με τα δυο της παιδιά- τη Μελίνας που ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο και τον Γιώργου που είναι πλέον στο Γυμνάσιο. Τώρα πλέον διηγείται στους ανθρώπους που την αγαπάνε την αληθινή ιστορία της. Κάποιες στιγμές με δάκρυα στα μάτια, κάποιες άλλες με πίκρα στη φωνή.

Ταυτόχρονα η Δέσποινα Βανδή ετοιμάζει το νέο κεφάλαιο της ζωής της. Σίγουρη για τον εαυτό της, δυνατή, έμπειρη και ελεύθερη. Οι άνθρωποι που την αγαπάνε θα πρέπει να νιώθουν πολύ περήφανοι για εκείνη. Θέλει κότσια να είσαι πιστός στις αρχές και τις αξίες σου ακόμη κι αν πρέπει να τα ξαναφτιάξεις όλα από την αρχή. Και η Δέσποινα έχει αποδείξει πως έχει αυτό που χρειάζεται.

 

leave a reply

Your Review