Δ. Μπάσης: «Είχε παίξει παρασκήνιο να τραγουδήσει άλλος τους “Ψίθυρους Καρδιάς”»

Featured Video Play Icon

Καλεσμένος στην πλατό του “Στούντιο 4” βρέθηκε σήμερα ο Δημήτρης  Μπάσης,  αμέσως μετά από την περιοδεία του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στην Αμερική.

 

 Ο τραγουδιστής μίλησε για την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, τις συνεργασίες που σημάδεψαν την καριέρα του – όπως αυτή με τον Χ. Νικολόπουλο και τον Μ. Θοδωράκη – αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο ίδιος κι οικογένεια του την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα.

 

Δεν δίστασε, μάλιστα, ν’ αναφερθεί και στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως νέος καλλιτέχνης. 

 

Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως το τραγούδι των τίτλων στο σήριαλ “Ψίθυροι Καρδιάς” προοριζόταν για έναν άλλο, πιο αναγνωρίσιμο κατά την εποχή εκείνη καλλιτέχνη, αλλά ο Χ. Νικολόπουλος επέμεινε να το ερμηνεύσει αυτός: “Είχε παίξει παρασκήνιο το τραγούδι αυτό να το πει άλλος κι ο Χρήστος είπε όχι, θα πει ο μικρός […] γι’ αυτό και χρωστάω τα πάντα στον Νικολόπουλο. Ενώ ξεκίνησα από την Άλκηστη, την σφραγίδα της επιτυχίας μου την έδωσε ο Νικολόπουλος”.

 

Ο Δημήτρης Μπάσης θα τραγουδάει Μίμη Πλέσσα σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη στις 21 Ιουνίου 2023,  στο πλαίσιο του City Garden Festival