Επιστρέφουν οι Singles; Τι λέει ο δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς

O Γιώργος Φειδάς μας μιλάει για το σίριαλ που έγραψε ιστορία και για την παρέα που ετοιμάζεται να επιστρέψει 15 χρόνια μετά. Από τον Πάνο Ζόγκα

Ποια ήταν η ιδέα για τους Singles;

Ήταν η πρώτη μου σειρά και παραμένει και η πιο αγαπημένη μου. Η ιδέα ήρθε από μια φίλη μου. Εγώ δούλευα τότε σε μια εταιρεία που οργάνωνε συνέδρια και ταξίδια και είχα μια κολλητή που μόλις είχε χωρίσει από τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και ήταν όπως η Μάρω στον πρώτο κύκλο. Δηλαδή ένιωθε πως δεν πρόκειται να ξαναζήσει τέτοιον μεγάλο έρωτα και η ζωή της είχε πια τελειώσει. Εγώ, από την άλλη, ήμουν σε μια σχέση και προσπαθούσα να ανακαλύψω πότε και αν θα έρθει η αγάπη. Δεν ήμουν ευτυχισμένος, ήμουν πιο πολύ στη φάση του Ορέστη. Μου άρεσε να ζω πιο σύντομα πράγματα. Και συναντηθήκαμε μια μέρα στα σκαλιά της εταιρείας, πιάσαμε μια συζήτηση για τις σχέσεις, ήμουν πολύ φορτισμένος, και το βράδυ πήγα στο σπίτι, παράτησα ό,τι δουλειές είχα και έγραψα το πρώτο επεισόδιο των Singles. Το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο γράφτηκε σε μια νύχτα.

Υπάρχει η πιθανότητα να ξαναγίνει, όπως έχει γραφτεί;

Υπάρχει η δική μου επιθυμία, και έκανα και μια σειρά τηλεφωνημάτων στους ηθοποιούς για να δω τις διαθέσεις τους, και όλοι ενδιαφέρονται. Είχαμε περάσει τότε καλά μαζί και είναι μια δουλειά που όλοι αγαπήσαμε, υπάρχει πολύ δυνατό το ενδεχόμενο να ξαναγίνει. Υπάρχει ενδιαφέρον για την επιστροφή, αλλά χρειάζεται προσοχή.

Σε ποια σημεία;

Για να επαναφέρω μια πολύ πετυχημένη σειρά, πρέπει να σκεφτώ τον λόγο που θα γίνει. Και κατά δεύτερον, σε θέμα παραγωγής τι μπορεί να κάνουμε. Πρέπει να γίνει με ένα καλό budget, για να είναι ωραίο για τον κόσμο.

Αλλάζουν και οι ηλικίες των ηρώων.

Θα πάμε με σεναριακό χρόνο. Δόξα τω Θεώ όλοι οι ηθοποιοί μικροδείχνουν και όταν έκαναν τους Singles πριν από 15 χρόνια ήταν στη δεκαετία των 20 και έπαιζαν τους 30άρηδες. Τώρα θα τους πάω στα 40. Και αυτό, γιατί αλλιώς σκέφτεσαι στα 40, αλλιώς στα 40 something στα ερωτικά σου. Είναι εντελώς διαφορετικά τα προβλήματά σου. Είναι μια σειρά για την αναζήτηση του έρωτα και της αγάπης και έτσι θέλω να παραμείνει. Στα 45 σου και κάτι, συνήθως έχεις διαφορετικές αναζητήσεις. Έχεις καταλήξει σε κάποια πράγματα στα προσωπικά σου. Οπότε τα 40 είναι μια καλή ηλικία για τους ήρωες.

Τι άγχος έχεις για αυτό;

Κανένα. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω κάτι για να αρέσει στον κόσμο. Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω. Το θέλω πολύ, αλλά δεν ξεκινάω έτσι. Δεν μπορώ να το ελέγξω και δεν με φοβίζει τίποτα που δεν μπορώ να ελέγξω. Θέλω να κάνω μια δουλειά όσο πιο έντιμα γίνεται, ξέρω τι θέλω να πω, με απασχολεί να είναι μια καλή παραγωγή και με ενδιαφέρει αυτό να αφορά τους ανθρώπους. Να ταυτιστούν όπως και με το πρώτο Singles.

leave a reply

Your Review