Δες τον “Λεωνίδα” Gerard Butler στη Σπάρτη, στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Ο Gerald Butler, που είχε υποδυθεί τον Λεωνίδα στους 300, έτρεξε σήμερα στη Σπάρτη κρατώντας τη δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και πόζαρε κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει ερωτηματικά ακόμα και για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Tokyo 2020, που είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου, αλλά οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι μέχρι τότε θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος και θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Έτσι, μετά την αφή της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, που έγινε χωρίς κοινό για λόγους ασφαλείας, ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία, που έφερε στην Ελλάδα τον Gerard Butler.

Η αλήθεια είναι ότι ελπίζαμε να τον δούμε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Theoxenia Palace Hotel, όπου ο Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης, και η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου, επίτιμη Πρέσβης της πόλης, παρουσίασαν την κοινή τους δράση για την προβολή της Σπάρτης και κατ’ επέκταση της χώρας μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο ερχομός του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Λεωνίδα στην ταινία 300 ήταν μια πρωτοβουλία της Ρόης Δανάλη Αποστολοπούλου και τον συνόδευαν σημαντικοί παραγωγοί του αμερικανικού κινηματογράφου, οι Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, the Departed, Shutter Island, Se7en) και Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has Fallen, Hunter Killer).

Η εμφάνιση του Gerard Butler στη Σπάρτη στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας προκάλεσε προφανώς συνωστισμό στους δρόμους. Η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου έτρεξε αμέσως πριν από αυτόν και του μεταλαμπάδευσε τη φλόγα. Ακολούθησαν όπως ήταν αναμενόμενο φωτογραφίες κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, ήρθε στην Ελλάδα ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός Billy Zane (Titanic, Back to the Future) και άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων ιδιαίτερου συμβολισμού στη Σπάρτη, που θα ενισχύσουν την προβολή της εικόνας της πόλης και της Ελλάδας ευρύτερα, στέλνοντας ένα ηχηρό, διεθνές μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για το κοινό καλό. Ελπίζουμε οι πρωτόγνωρες συνθήκες των ημερών να επιτρέψουν κανονικά τη διεξαγωγή τους.

 

Φωτογραφίες: Papadakis Press

leave a reply

Your Review