Ειδικοί αποκαλύπτουν τις συνήθειες ενός άντρα στα social media που δεν είναι ευτυχισμένος στη σχέση του

Με την άνοδο των social media, οι ευκαιρίες για ένα ζευγάρι να βρει αλλού την προσοχή μου αναζητά από το έτερον ήμισυ είναι πολλές. Για την ακρίβεια το πάτημα ενός κουμπιού αρκεί. Ο ατελείωτος όγκος αληθινών αλλά και “ψεύτικων” ανθρώπων στα social media είναι ένα καλό τεστ για να εξασκήσει το ζευγάρι την αυτοκυριαρχία του. Οι άνδρες, ειδικότερα, αρχίζουν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στα social media όταν αισθάνονται δυστυχισμένοι στη σχέση τους, τα οποία οι Love & Relationship Coaches εξηγου΄ν ότι είναι τα παρακάτω.

 

1. Συνεχόμενα like σε φωτογραφίες άλλων γυναικών
“Είναι απολύτως φυσιολογικό να κοιτάς άλλους ανθρώπους όταν είσαι σε σχέση, αλλά αν ο σύντροφός σου είναι πάντα ο πρώτος που κάνει like σε κάθε ανάρτηση μοντέλου στο Instagram, μπορεί να έχουμε πρόβλημα. Το να βλέπεις και να κάνεις like δεν είναι πάντα πρόβλημα από μόνο του. Τα σχόλια και τα μηνύματα όμως μπορεί να είναι. Λέει επίσης πολλά για το πώς νιώθουμε για τους ανθρώπους της ζωής μας, όταν βλέπουμε κάτι που προκαλεί ένα θετικό συναίσθημα, με ποιους επιλέγουμε να το μοιραστούμε;”.

— Erika Jordan, Love Coach, NLP

 

2. Περνώντας υπερβολικό χρόνο στο διαδίκτυο
«Περνώντας περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο παρά στην πραγματική σχέση. Ασχολείται περισσότερο με νέους πιθανούς συντρόφους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά με την τωρινή και πραγματική του σύντροφο».

— Cassady Cayne, Love & Relationship Coach

 

3. Σύνδεση με άλλες γυναίκες στο διαδίκτυο
«Όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με μια σχέση, αυτόματα αναζητούμε εναλλακτικές για το πώς να είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτό εκφράζεται στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας συναντήσεις, δραστηριότητες και μέρη για σύνδεση με άλλες γυναίκες – κοινωνικά ή με άλλο τρόπο όπου η σύντροφος δεν θα πάει. Όταν είναι ακόμη περισσότερο δυσαρεστημένοι, οι άντρες μπορεί να αναζητήσουν εναλλακτικούς ιστότοπους γνωριμιών, ακόμα και πορνό για να βιώσουν αυτό που τους λείπει.

— Fritz George Sauer, Stress Expert, Author, & Coach