#Εimasteoloimazi: Έλληνες ηθοποιοί στηρίζουν συναδέλφους τους που υπέστησαν βία

Από το #metoo της Αμερικής στο #Eimasteoloimazi της Ελλάδας

Της Γεωργίας Κριεμπάρδη

 

Έλληνες ηθοποιοί κατακλύζουν το Instagram με ασπρόμαυρες φωτογραφίες συνοδευόμενες από το hastag #Εimasteoloimazi , δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους προς τους συναδέλφους τους που έχουν δεχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Τις φωτογραφίες συνοδεύει το εξής κείμενο:
«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας δικαιοσύνης σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!».

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες οι καταγγελίες για κάθε είδους κακοποίηση, μετά από εκείνη της Σοφιας Μπεκατώρου από τον χώρο του αθλητισμού και της Ζέτας Δούκα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Οι καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη, του Κώστα Ζάπα και του Κώστα Σπυρόπουλου -για διαφορετικής μορφής βία- ήταν μόνο η αρχή, απ’ ό,τι φαίνεται, καθώς τα στόματα ολοένα και πιο θαρραλέα ανοίγουν. Έλληνες ηθοποιοί που έχουν υποστεί βία μοιράζονται τα βιώματα τους και πολλοί συνάδελφοι τους σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό τους. Με το κίνημα που φέρει το όνομα “Είμαστε όλοι μαζί” οι ηθοποιοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:

Κρατερός Κατσούλης , Πέτρος Λαγούτης, Μπέσσυ Μάλφα, Ηρώ Λούπη, Τόνια Σωτηροπούλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Ευαγγελία Μουμούρη, Δανάη Μπάρκα, Κατερίνα Τσάβαλου, Αργύρης Αγγέλου, Μάριος Αθανανασίου, Στράτος Τζώρτζογλου, Γιώργος Καραμίχος