Εκμεταλλεύσου τον καλό καιρό! Ο ήλιος αδυνατίζει

Αρχές Νοέμβρη και ο καιρός σχεδόν είναι καλοκαιρινός.

Εκμεταλλεύσου το αυτό, μέχρι να έρθει ο χειμώνας και χάσε κιλά. Ναι καλά διαβάζεις, οι “πρωινοί τύποι” χάνουν πιο εύκολα κιλά. Διαπιστωμένο και κατοχυρωμένο από μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια της έρευνας, 54 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας 31 ετών φόρεσαν μια ειδική συσκευή παρακολούθησης στον καρπό του χεριού η οποία μετρούσε την έκθεση τους στο φως και τη διάρκεια του ύπνου τους για επτά ημέρες.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, διευθυντής του κέντρου διαταραχών του ύπνου στην Ιατρική Σχολή Φέινμπεργκ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο: “αυτή είναι μια πρώιμη μελέτη, αλλά δείχνει μια αρκετά ισχυρή σχέση μεταξύ της πρόσληψης του φωτός και του βάρους.”
Με λίγα λόγια η μελέτη αναφέρει πως το κατάλληλο timing, η ένταση και η διάρκεια της έκθεσής μας στο ηλιακό φως μέσα στη μέρα, συνδέεται με το βάρος μας.

Γι’ αυτό αν θέλεις να αδυνατίσεις τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να “μαζέψεις” όσο περισσότερο ήλιο μπορείς. Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε περπατώντας προς τη δουλειά είτε δουλεύοντας κοντά σε παράθυρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η επίδραση του πρωινού φωτός στο βάρος μας δεν εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του ατόμου, την πρόσληψη θερμίδων, τις ώρες ύπνου, την ηλικία ή την εποχή. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι πρωινές ακτίνες του ήλιου αντιπροσωπεύουν το 20% του δείκτη μάζας που έχει το σώμα μας.

Το φως αποδεικνύεται ότι είναι ο πιο ισχυρός παράγοντας που μπορεί να ενεργοποιήσει τον οργανισμό σου. Όσο πιο πολύ εκθέτεις τον εαυτό σου στις ηλιακές ακτίνες τόσο πιο πολύ βοηθάς το εσωτερικό σου ρολόι να δουλέψει καλύτερα και να κάνει τις καύσεις του όπως πρέπει. Με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός να βελτιωθεί και να δουλεύει με μεγαλύτερη ένταση.
Πόση ώρα, όμως, είναι αρκετή για να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και να μειώσεις το βάρος σου; 20 με 30 λεπτά έκθεσης καθημερινά είναι το ιδανικό για τον οργανισμό σου και το σώμα σου.

leave a reply

Your Review