Ετοιμάζεται το prequel για το The Hunger Games. Όλα όσα γνωρίζουμε

Οι περιπέτειες στο έθνος του Panem θα έχουν και κινηματογραφική συνέχεια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Liongate, της εταιρείας παραγωγής της τριλογίας The Hunger Games. Η νέα ταινία θα βασίζεται στο καινούργιο βιβλίο της Suzanne Collins, The Ballad of Songbirds and Snake, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου. Με δεδομένο ότι οι τέσσερις ταινίες που προηγήθηκαν (η τρίτη είχε προβληθεί σε δύο μέρη) σημείωσαν 2,9 εκ. δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως (ενώ το συνολικό ποσό που είχε ξοδέψει η παραγωγή ήταν 493 εκ. δολάρια), είναι λογικό για τη Liongate να θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την τεράστια εμπορική επιτυχία. Όσον αφορά τα τρία βιβλία που ήταν πίσω από τις ταινίες -τα The Hunger Games, Catching Fire και Mockingjay- έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 100 εκατομμύρια κόπιες. Λογικό λοιπόν ήταν και για τη Suzanne Collins να μη θέλει να αφήσει τόσο εύκολα από τα χέρια τη δική της χήνα με τα χρυσά αβγά.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι τη σκηνοθεσία θα αναλάβει για άλλη μια φορά ο Francis Lawrence και ότι η ταινία (όπως άλλωστε και η νουβέλα πάνω στην οποία θα βασιστεί) είναι prequel. Η ιστορία θα μας γυρίσει 64 χρόνια πριν από το πρώτο βιβλίο της διάσημης τριλογίας, και θα σκάψει λίγο βαθύτερα στις ρίζες του έθνους του Panem. “Με αυτό το βιβλίο ήθελα να εξερευνήσω ποιοι είμαστε και τι θεωρούμε απαραίτητο να κάνουμε για να επιβιώσουμε”, είχε αναφέρει η Collins σε μια πρώτη παρουσίαση της επερχόμενης νουβέλας της. “Η ανακατασκευαστική περίοδος, 10 χρόνια μετά τον πόλεμο, η οποία κοινώς αναφέρεται ως Σκοτεινές Μέρες -καθώς η χώρα του Panem παλεύει για να ξανασταθεί στα πόδια της- προσφέρει εύφορο έδαφος για τους χαρακτήρες να παλέψουν με αυτά τα ερωτήματα και κατ’ επέκταση να καθορίσουν το πώς βλέπουν οι ίδιοι την ανθρωπότητα”.

Οι συζητήσεις για το κινηματογραφικό prequel των The Hunger Games είχαν ξεκινήσει από το 2019, όταν η Suzanne Collins είχε ενημερώσει τη Liongate ότι ετοίμαζε τη νέα της νουβέλα.”Ως περήφανο σπίτι των The Hunger Games αδημονούμε να εκδοθεί το καινούργιο βιβλίο της Suzanne. Επικοινωνούσαμε μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της συγγραφής και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της και στην καινούργια ταινία”, δήλωσε σχετικά στο Associated Press, ο πρόεδρος της εταιρείας, Joe Drake.

Βασικός χαρακτήρας του βιβλίου θα είναι ο 18χρονος Coriolanus Snow, πολλές δεκαετίες πριν γίνει ο τυραννικός πρόεδρος του έθνους του Panem, όπως εμείς τον γνωρίσαμε. “Ο νεαρός Coriolanus είναι όμορφος και γοητευτικός”, ξεκινάει η σύνοψη του βιβλίου. “Και παρότι η οικογένεια Snow περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, εκείνος βλέπει μα ευκαιρία για να αλλάξει το μέλλον του, όταν επιλέγεται να γίνει μέντορας στα 10α Hunger Games. Μόνο που χάνει τον ενθουσιασμό του όταν του αναθέτουν το κορίτσι από το φτωχικό 12ο Διαμέρισμα”.

Όσον αφορά το cast, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί πιθανά ονόματα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά είναι υπό συζήτηση το αν ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν στην τριλογία θα κάνουν ένα πέρασμα και από το prequel. Με λίγα λόγια, είναι πολύ πιθανό να ξαναδούμε την Jennifer Lawrence, τον Josh Hutcherson, τον Liam Hemsworth, την Elizabeth Banks, τον Woody Harrelson και τον Donald Sutherland (όλους ή κάποιους από αυτούς), σε σκηνές που θα μας ταξιδεύουν στο μέλλον.

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλά καινούργια πρόσωπα. “Το νέο βιβλίο της Suzanne αξίζει την αναμονή. Προσφέρει στους fans όλα όσα θα ήλπιζαν και θα περίμεναν από το The Hunger Games, και επιπλέον ανανεώνει την ιστορία και μας παρουσιάζει έναν ολοκαίνουργιο καμβά από χαρακτήρες”, μας ανοίγει την όρεξη ο πρόεδρος της Liongate, Joe Drake.

leave a reply

Your Review