Για να μην ερεθιστούν τα χέρια σου από τα συνεχή πλυσίματα, κάνε αυτό το κόλπο

Photo by Curology on Unsplash

Το συχνό και εντατικό πλύσιμο των χεριών είναι μία από τις βασικές οδηγίες που μας δίνουν οι γιατροί για να αποφύγουμε τον κίνδυνο του κορονοϊού. Αν όμως επιμένουμε να τρίβουμε τα χέρια μας επί 20 δευτερόλεπτα, κάθε λίγο και λιγάκι -όπως ακριβώς πρέπει να κάνουμε-, υπάρχουν και οι αρνητικές συνέπειες οι οποίες ενδεχομένως είναι ήδη ορατές και επώδυνες. Το δέρμα των χεριών ερεθίζεται, σκάει και ματώνει. Η πιστοποιημένη δερματολόγος Jenny Liew, MD, όμως, βρήκε τη λύση: είναι μια περιποίηση χεριών που την κάνουμε στη διάρκεια της νύχτας και η ίδια την αποκαλεί εν συντομία “μουλιάζω και αλείφω”. Είναι απλή, εύκολη και σούπερ αποτελεσματική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο ζεστό νερό, μια αλοιφή, ένα ζευγάρι γάντια και να ακολουθείς κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς τα παρακάτω τέσσερα βήματα με ευλάβεια.

  1. Μουλιάζεις τα χέρια σου σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά
  2. Τα σκουπίζεις πολύ καλά.
  3. Εφαρμόζεις μια αλοιφή με βάση το πετρέλαιο, όπως ας πούμε η βαζελίνη.
  4. Φοράς ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια που θα βοηθήσουν την αλοιφή να απορροφηθεί γρηγορότερα και τα κρατάς όλη τη νύχτα.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσεις το δέρμα των χεριών σου είναι να εφαρμόζεις μια κρέμα χεριών που να περιέχει βιταμίνες C και B, πεπτίδια, shea butter, λανολίνη και υαλουρονικό οξύ (αν δεν βρεις κάποια που να περιέχει όλα αυτά τα συστατικά, τουλάχιστον βρες καποια που να έχει τα τρία από τα έξι), αλλά οπωσδήποτε και γλυκολικό οξύ, που διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Και κάπως έτσι, τα συνεχή πλυσίματα επί 20 δευτερόλεπτα δεν θα καταστρέψουν τα χέρια σου -και θα συνεχίσεις να προστατεύεσαι όσο καλύτερα μπορείς από τον κορονοϊό.

leave a reply

Your Review