Γιατί ο Άγγελος Μπράτης αυτή τη στιγμή είναι μια φωνή που πρέπει να ακούγεται στην ελληνική τηλεόραση

Ο Έλληνας designer έχει κάτι που στερούνται πολλοί παρουσιαστές τώρα που μιλάμε

Δεν ήταν παρουσιαστής, designer είναι. Και όταν βρέθηκε σε ένα reality μόδας πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την απόφασή του. Τι δουλειά έχει ένας ευαίσθητος, καλλιεργημένος και υψηλής αισθητικής άνθρωπος σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί και “σφαγείο” τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους παρουσιαστές.

Όμως, το χιούμορ, η ευφυΐα, η φινέτσα του, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε παίκτες και κριτές, απέδειξαν μέσα σε 3 χρόνια ότι ο Μπράτης είχε κάτι που πολλοί “προπονημένοι” παρουσιαστές δεν είχαν: ενσυναίσθηση και timing. Όταν όλοι έβλεπαν το λάθος, ο designer από τη δική του γωνία έβλεπε το σωστό.

Αυτό συνέβη και πριν από δύο επεισόδιο στο GNTM, όμως, παραδόξως κανείς δεν ασχολήθηκε και κανείς δεν έδωσε σημασία σε ένα σοβαρό περιστατικό. Ευτυχώς, το έκανε ο Μπράτης, ο οποίος κοίταξε λίγο πιο βαθιά στο συμβάν, πέρα από την τρέλα της τηλεόρασης, πέρα από τις συγκεχυμένες εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μίας δοκιμασίας.

Τι είχε συμβεί; Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας αποχώρησης, όπου τα μοντέλα του σπιτιού θα έπρεπε να παρουσιάσουν διάφορες φωτογραφικές προτάσεις εναλλακτικών γάμων, ένα από τα αγόρια “μπούκαρε”, με λίγη παραπάνω ενέργεια όπως είπε και κυριολεκτικά τσουβάλιασε την παρτενέρ του, κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Την πετούσε ψηλά, τη σήκωνε, την έσερνε στο πάτωμα και εκτός από απολύτως σαφές ότι δεν είχε υπάρξει προσυνεννόηση για όλο αυτό -και απολύτως καμία συναίνεση- το θέαμα ήταν και άβολο και προσβλητικό.

Τόσο για την κοπέλα, όσο και για τους κριτές και τους τηλεθεατές. Ο νεαρός ζήτησε συγνώμη κατόπιν εορτής, όμως, ο Μπράτης ήταν εκείνος που είχε αναγκάσει τους πάντες να δουν πέρα από την τρέλα της φωτογράφισης: να γίνει για ακόμη μία φορά κατανοητό ότι όπου απαιτούνται δύο για να γίνει κάτι -είτε μιλάμε για συνεργασία, είτε για συζήτηση, είτε για σεξ και επικοινωνία- η συναίνεση και ο σεβασμός είναι το παν.

Σε μία στιγμή που αντικειμενικά οι υπόλοιποι κριτές μιλούν για μια ωραία φωτογραφία, ο Μπράτης “κόβει” με φόρα την κακώς εννοούμενη παρεξήγηση με την ατάκα “στον έρωτα, στις συνεργασίες είμαστε χορευτές”, κοινώς σεβόμαστε τον παρτενέρ μας. Τη στάση του designer λίγο ας την προσέξουμε. ΄Λέει περισσότερα για αυτό που ζούμε σήμερα, σε μια κοινωνία γεμάτη από περιστατικά που συνέβησαν επειδή δεν υπήρξε συναίνεση. 

  Ο ταλαντούχος σχεδιαστής είχε μιλήσει στο Dot και σε μία από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί και στο bullying και στην αδιακρισία των Μέσων με τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται στην τηλεόραση, αλλά και στη δική του φιλοσοφία για τη ζωή, τους ανθρώπους, τη δουλειά και τις σχέσεις. Δείτε την εδώ >>>