Γιατί στο The Sinner τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Αυτή την ανατρεπτική σειρά του Netflix δεν πρέπει να τη χάσεις με τίποτα. Δύο σεζόν, δύο διαφορετικά «αμαρτήματα» που θα σε συνεπάρουν. Μια σειρά που θα τη δεις σε μια μέρα, αφού θα σε καθηλώσει από την πρώτη σκηνή. Ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου που ξεκινάει από το τέλος και καταλήγει στην αρχή. Από τη Σταυρίνα Δρακωνάκη

Η πρώτη σεζόν της σειράς The Sinner είναι βασισμένη στο ομώνυμο best-seller της Γερμανίδας Petra Hammesfahr. Η Cora Tanetti (Jessica Biel), μια όμορφη γυναίκα, ενώ απολαμβάνει ένα πικνίκ με τον σύζυγο και τον γιο της στην παραλία, ξαφνικά αρχίζει να μαχαιρώνει έναν άγνωστο άντρα μέχρι θανάτου. Ομολογεί το έγκλημά της, αλλά δεν γνωρίζει γιατί το έκανε ή ποιος ήταν ο άντρας που δολοφόνησε. Ο ντεντέκτιβ Harry Ambrose (Bill Pullman) προσπαθεί εμμονικά να ανακαλύψει τι την ώθησε σε αυτήν τη βίαιη πράξη. Η ιδιαιτερότητα της σειράς έγκειται στο γεγονός ότι γνωρίζουμε εξαρχής ποιος διέπραξε τον φόνο αλλά κανείς δεν γνωρίζει το γιατί. Δεν πρόκειται δηλαδή για την προσπάθεια διελεύκανσης ενός εγκλήματος, αλλά για την εξερεύνηση του ψυχικού κόσμου της πρωταγωνίστριας. Η ιστορία της Cora ξετυλίγεται αργά σε οκτώ επεισόδια και τα κομμάτια του παζλ ενώνονται σταδιακά, μ’ έναν ευρηματικό τρόπο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι τέλους.

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της πρώτης σεζόν παίζει η ερμηνεία της Jessica Biel. Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι μια μπερδεμένη γυναίκα με πολλά ερωτήματα, που καταρρέει ψυχολογικά, αδυνατεί να θυμηθεί τι έχει συμβεί στο παρελθόν της, να διαχωρίσει τις αληθινές από τις ψεύτικες αναμνήσεις της. Δύσκολα παιδικά χρόνια, ένα αρρωστημένο οικογενειακό περιβάλλον, λάθος γνωριμίες και κακές παρέες στιγματίζουν τη ζωή της. Γίνεται εμφανής ο τρόπος με τον οποίο το πέρασμα του χρόνου και κάποιες τραυματικές εμπειρίες μπορούν να αλλοιώσουν τη μνήμη και να μπερδέψουν τον νου, οδηγώντας τον στην τρέλα.

Στη δεύτερη σεζόν ο ντεντέκτιβ Harry επιστρέφει στην πόλη του για να λύσει μια διπλή δολοφονία που διέπραξε ένα μικρό παιδί, ο Julian (Elisha Henning). Οι έρευνες οδηγούν σε μια μυστικιστική θρησκευτική οργάνωση και στην αποκάλυψη μεγάλων μυστικών. Παρόλο που και σε αυτήν τη σεζόν το ζητούμενο είναι το γιατί και όχι το ποιος, η εξερεύνηση δεν αφορά μόνο τον ψυχικό κόσμο του μικρού Julian. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, φαίνεται πως όλοι οι χαρακτήρες της σειράς παίζουν καθοριστικό ρόλο και πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες των πράξεων και των λανθασμένων αποφάσεών τους. Το «δεύτερο» αμάρτημα κρύβει εκπλήξεις, ανατροπές και τραγικές ειρωνείες. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην αρχή και το τέλος είναι ανατρεπτικό.

Η σειρά έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, φτάνοντας τα 8 αστέρια στο IMDB. Το τρίτο «αμάρτημα» έκανε την πρεμιέρα του τον Φεβρουάριο του 2020 και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τη νέα υπόθεση στο Netflix.

leave a reply

Your Review