Γιώργος Καπουτζίδης: “Δε θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δε θέλουν έναν γκέι”

Καλεσμένος στην εκπομπή “Αυτός και ο Άλλος” βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Απολαυστικός και ειλικρινής, όπως πάντα, μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων, εκδήλωσε και τον θαυμασμό του προς τη Σοφία Μπεκατώρου, σχολιάζοντας την απόφαση της να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.  «Θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Είναι πρότυπο. Η ισότητα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει ένας άντρας πως να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα», είπε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου με τα σενάρια και τους ρόλους του , αλλά έχει καταπιαστεί και με κοινωνικά ζητήματα, κάνοντας τον στα μάτια μας ακόμα πιο αγαπητό. Ο γνωστός ηθοποιός- σεναριογράφος αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητά του, δηλώνοντας: «Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν το συνειδητοποίησα κλείστηκα. Αλλά και στο πώς το επικοινωνείς. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τότε νόμιζες πως ήσουν ο μόνος στον κόσμο. Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Έβλεπα αυτό. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν. Ήταν καρικατούρα».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους γονείς του αλλά και στο “σούσουρο” της γειτονιάς μπροστά στη διαφορετικότητα. «Το μόνο που με απασχολούσε, επειδή ήμουν 600 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μου, ήταν να μην ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου. Όταν κατάλαβα ότι οι γονείς μου δεν έχουν κανένα θέμα, έμεινα ήσυχος. Αν υπήρξε σούρουρο από γνωστούς τους, τους απομάκρυναν. Τους αγαπώ πολύ και μου έχουν λείψει. Έχω να τους δω πολύ καιρό – από τον Οκτώβρη» είπε.

 

 

Όσο για τη θέση που παίρνει απέναντι στα πράγματα, αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός, ευαίσθητος, ξεκάθαρος με τον κόσμο και δε θέλει να δίνει συμβουλές.  «Όλοι οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, η σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι» τόνισε ενώ, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα.