Η Billie Eilish κυκλοφόρησε video για το bodyshaming κι έγινε viral

Photo by Emma McIntyre/Getty Images for The Recording Academy

Η μουσική της δεν είναι ο μόνος λόγος που η 18ρονη Billie Eilish είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της μουσικής σκηνής αυτήν τη στιγμή. Ούτε ο εκκεντρικός τρόπος που ντύνεται, ούτε τα αλλόπροσαλλα χρώματα με τα οποία βάφει τα μαλλιά της. Είναι κυρίως γιατί δεν δίνει δεκάρα για την άποψη των άλλων και δεν την αφορά τι πιστεύουν ούτε για τη μουσική της, ούτε για το στιλ της, ούτε για το ουράνιο τόξο που φυτρώνει στα μαλλιά της.

Κι αυτό το απέδειξε για άλλη μια φορά, προβάλλοντας ένα βίντεο στο πρώτο live της στο Miami, που εγκαινίαζε την περιοδεία της για το 2020 -το μεγαλύτερο μέρος της οποίας στη Βόρεια Αμερική έχει ακυρωθεί λόγω της πανδημίας.

Στο βίντεο η Billie, τυλιγμένη από απόλυτο σκοτάδι, αρχίζει να βγάζει σταδιακά τα ρούχα της, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιέται σε voice over: “Εχετε άποψη; Για τις δικές μου απόψεις; Για τη μουσική μου; Για τα ρούχα μου;”. Και καταλήγει: “Η αξία μου βασίζεται μόνο στις δικές σας αντιλήψεις; Ή η άποψή σας για μένα δεν είναι δική μου ευθύνη;”. Κοινώς, σκέψου ό,τι θέλεις για μένα, δεν με αφορά.

Το video έχει τίτλο Not My Responsibility και το βλέπειις εδώ.