Η Donatella Versace μάς στέλνει γράμμα από το Μιλάνο

Η διάσημη σχεδιάστρια μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για την πανδημία και μας καλεί να παραμείνουμε στα σπίτια μας. μέσω ενός γράμματος συμπαράστασης και ανθρωπιάς.

“Καθώς κάθομαι να γράψω αυτές τις λίγες αράδες, έχω στο μυαλό μου την ασφάλεια και την καλή ψυχική υγεία του καθενός από εσάς. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το μήνυμα είναι γιατί ήθελα να σας ενημερώσω ότι κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτήν τη μάχη.

Εδώ στο Μιλάνο και σε ολόκληρη τη χώρα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στις ζωές μας, στην προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση ενός ιού που είχε υποτιμηθεί από πολλούς. Αυτά τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο αυστηρά με το πέρασμα των εβδομάδων, στο σημείο που πλέον μπορούμε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους: για να πάμε στη δουλειά -αν είναι του είδους που έχει κριθεί απαραίτητο να συνεχίσει να λειτουργεί για να μην καταρρεύσει η κοινωνία- και για να αγοράσουμε τρόφιμα και φάρμακα. Οτιδήποτε άλλο έχει απαγορευτεί.

Το Μιλάνο θυμίζει πόλη φάντασμα. Η αστυνομία και ο στρατός έχουν επιστρατευτεί για να εξασφαλίσουν ότι όλοι ακολουθούν τις οδηγίες, και είμαι πολύ περήφανη για την ιταλική κυβέρνηση που πήρε τέτοια μέτρα. Παρά την κατάσταση, νιώθουμε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε και έχουμε όλοι καταλάβει ότι θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε μόνο αν παίξουμε όλοι μαζί, σαν ομάδα. Σαν την αγαπημένη μου ομάδα: Inter Milan.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν εργαστεί ασταμάτητα τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ κοιμούνται σε φορεία και δίνουν τις ζωές τους για να σώσουν τις δικές μας. Τα νοσοκομεία μας έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και τους το χρωστάμε, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο μάχεται την πανδημία αδιάκοπα και ηρωικά, για χάρη μας.

Αυτή είναι η τρίτη εβδομάδα για εμάς και το ξέρω -το ξέρω- ότι δεν είναι εύκολο.

Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να μην μπορείς να πας για τρέξιμο στο πάρκο ή στο γυμναστήριο ή να δεις τους συγγενείς σου και τους φίλους σου.

Το ξέρω ότι για κάποιους από εμάς σημαίνει να είσαι μόνος κι αυτό είναι ακόμα πιο σκληρό.

Το ξέρω ότι όλοι φοβόμαστε για το μέλλον και ότι η αβεβαιότητα αυτών των στιγμών δεν μας βοηθάει καθόλου να βρούμε τις απαντήσεις που απεγνωσμένα χρειαζόμαστε.

Όμως υπάρχει ελπίδα: Χτες (23 Μαρτίου) είδαμε για πρώτη φορά, μετά το ξέπασμα της πανδημίας, μείωση στους θανάτους και στα νέα κρούσματα.

Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Για μένα αυτό σημαίνει ένα πράγμα μόνο: αυτά τα μέτρα άρχισαν επιτέλους να έχουν αποτέλεσμα.

Επομένως, σας εκλιπαρώ όλους να ακούτε ό,τι σας λέει η κυβέρνηση να κάνετε, να προστατεύσετε ο ένας τον άλλο παραμένοντας σπίτι και να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία που αγαπούμε όλοι τόσο πολύ για να μένουμε σε επαφή.

Είναι αλήθεια ότι οι κοινωνικές επαφές μας τώρα δεν είναι όπως πριν, αλλά είμαστε αρκετά τυχεροί που μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε από την ασφάλεια του σπιτιού μας: να γυμναστούμε, να δουλέψουμε, να μείνουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Αν όλοι ακολουθήσουμε αυτούς τους απλούς κανόνες, θα ξεπεράσουμε αυτό τον ιό γρήγορα και θα αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε τον κόσμο μας. Και ίσως είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε κι ένα δύο πράγματα.

Μου λείπετε όλοι!

Από το Μιλάνο, με πολλή αγάπη

Donatella x”

 

leave a reply

Your Review