Η Ελένη Μενεγάκη δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει, απλώς τώρα είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ

Μια ματιά στο Instagram της πιο διάσημης Ελληνίδας παρουσιάστριας, αρκεί!

Τι κι αν έριξε μόνη της αυλαία στην τηλεοπτική της καριέρα. Όλοι μιλούν για ένα διάλειμμα. Τι κι αν δεν έχει πλέον εκπομπή; Όλοι τη βλέπουν σε διαφημίσεις στην τηλεόραση. Και τι κι αν ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι influencer; Στο instagram της κάθε μέρα γίνεται γιορτή με τα giveaway της και τους διαγωνισμούς της. 

Διότι η Ελένη Μενεγάκη μπορεί να μην έχει εκπομπή, να μην κομπάζει ότι είναι influencer, αλλά αφού ξεκουράστηκε -για πρώτη φορά τόσο πολύ- αυτή τη στιγμή έχει έναν από τους πιο επιτυχημένους λογαριασμούς στο Instagram και κάθε δεύτερο post αποδεικνύει τη δύναμη και την επιδραστικότητά της. 

Πέρα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της, η πιο διάσημη Ελληνίδα παρουσιάστρια εξακολουθεί να είναι ένα από τα πρόσωπα στα οποία εταιρείες και φορείς θέλουν να επενδύσουν επάνω της και να προβληθούν μέσω αυτής και από αυτήν. 

Έτσι, τη μία τη βλέπουμε να κάνει δουλειές στον κήπο της και την άλλη να φορά ένα υπέροχο φόρεμα, το οποίο κληρώνει ή μια ολόσωμη κατακόκκινη φόρμα ή μια μπάρα δημητριακών, αποδεικνύοντας -αν ρίξει κανείς μια ματιά και στους followers- ότι ακόμη και σήμερα, χωρίς τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς βήμα ή μέσο για έδρα της όλοι θέλουν ξέρουν τι τρώει, τι φοράει και με τι βάφεται η Ελένη. 

Εν τω μεταξύ, στις ζώνες της αλλοτινής κυριαρχίας της πράγματα εξακολουθούν να είναι θολά με εκπομπές και παρουσιαστές να προσπαθούν να ξεπεράσουν τα ποσοστά τηλεθέασης, αλλά κυρίως τη σχέση της με τον τηλεθεατή, χωρίς ξεκάθαρα αποτελέσματα μέχρι στιγμής. 

Αλλά για να το πούμε απλά: πέρα από τις συνεργασίες, τα νούμερα τηλεθέασης ή ακόμη και τις αναρτήσεις που γίνονται αφιλοκερδώς για φιλανθρωπικό σκοπό, η Ελένη είναι σχολή από μόνη της και αν κάποια θα ήθελε πραγματικά να κάνει καριέρα, θα έπρεπε πρώτα να εξετάσεις γιατί ο κόσμος -και ο απλός και των επιχειρήσεων- εμπιστεύεται διαχρονικά το πρόσωπό της, αλλά και τον λόγο της. 

Γιατί δεν προσπαθεί να είναι κάτι άλλο. Δεν προσπαθεί να πείσει για κάτι πέρα από αυτό που ζει και κάνει. Και επίσης δεν θεωρεί ότι χρειάζεται να κυνηγάς τα πράγματα. Η στάση ζωή, περισσότερο κι από την ομορφιά κι από την εμπειρία, έχουν συμβάλλει στο να θεωρείται η Ελένη αξιόπιστο πρόσωπο για οτιδήποτε ακίζει

Αν δεν υπάρχει άλλη απόδειξη το ότι στην ελληνική τηλεόραση μία έγινε brand πριν από το κανάλι και σήμα κατατεθέν πριν από τα brand, τότε ας ρίξει μια ματιά στον ανεπιτήδευτο τρόπο με τον οποίο η παρουσιάστρια έκανε το δικό της, ζει το όνειρό της, και οι πάντες εξακολουθούν με πίστη να επενδύουν σ’ αυτήν.