Η Ellen DeGeneres κατηγορείται για μη politically correct χαρακτηρισμό

Τους τελευταίους μήνες η 62χρονη κωμικός έρχεται αντιμέτωπη με έντονο κύμα αρνητισμού είτε για τη συμπεριφορά της -είναι αγενής και προσβλητική, έχουν πει- είτε για δηλώσεις της. Η πιο πρόσφατη κατηγορία εναντίον της είναι ότι χρησιμοποίησε τη λέξη “έγχρωμοι” αναφερόμενη στους Αφροαμερικανούς.

Όλα ξεκίνησαν από την καλοπροαίρετη -κατά τα άλλα- παρότρυνσή της προς το κοινό της να “μοιράσει αγάπη”  με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd και τις συνεχιζόμενες εξεγέρσεις. “Όπως οι περισσότεροι από εσάς, είμαι θλιμμένη και θυμωμένη. Οι έγχωμοι αυτής της χώρας έχουν αδικηθεί για πάρα πολύ καιρό. Για να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την αλλαγή με καταδίκη και αγάπη”, έγραψε στο twiitter της. Παρά το ενωτικό μήνυμα του tweet της, οι followers της εστίασαν σε μία λέξη. “Μαύροι, όχι έγχρωμοι, Ellen”, τη μάλωσαν σε ένα σχόλιο. ΄’Όχι έγχρωμοι. Ο George Floyd ήταν μαύρος. Γιατί χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις; Σοβαρά;”, της έγραψε ένας άλλος. “Μαύροι, Ellen. Τώρα σβήστο”. Και η DeGeneres έσβησε το tweet.

Επειδή όμως δεν ήθελε να πάει χαμένο το μήνυμά της, ανέβασε video, ζητώντας και πάλι από τους fans της να μοιράσουν αγάπη, και το σέταρε και με κάνα δυο tweets, παροτρύνοντας τον κόσμο να κάνει δωρεές σε σκοπούς που στηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter. Αυτήν τη φορά φρόντισε να βελτιώσει το λεξιλόγιό της: “Στηρίζω τους διαδηλωτές που ασκούν τα δικαιώματά τους και αντιστέκονται στη φριχτή αδικία που οι Μαύροι της  Αμερικής αντιμετωπίζουν κάθε μέρα”, έγραψε στο ένα tweet της. “Κάνω δωρεά στο George Floyd Memorial Fund,  στο NAACP_LDF, στο BklLivesMatter και στο ACLU για να τους στηρίξω και ελπίζω να κάνετε το ίδιο, αν μπορείτε”, έγραψε στο δεύτερο.

Ούτε αυτήν τη φορά την έβγαλε καθαρή όμως, αφού πάλι εμφανίστηκαν επικριτές της να στάξουν φαρμάκι στα σχόλιά τους: “Το θεωρώ αστείο που η Ellen DeGeneres, μια γυναίκα που είναι διάσημη για τις τεραστίου μεγέθους επιταγές που υπογράφει με περηφάνεια σε τυχαίους ανθρώπους στην εκπομπή της, δεν μπορεί καν να ανεβάσει στο Internet screenshot από τη δωρειά που έκανε για να στηρίζει το Black Lives”, έγραψε κάποιος, υπονοώντας προφανώς ότι δεν πιστεύει στη δωρεά της DeGeneres, αν δεν δει αποδείξεις. “Κάνε κάτι. Πλήρωσε για την επανεκπαίδευση της αστυνομίας. Πλήρωσε για δικηγόρους των αθώων διαδηλωτών.  Πλήρωσε το προσωπικό σου που απέλυσες προσωρινά”, της έγραψε ένα δεύτερο, υπονοώντας προφανώς ότι υπάρχουν και άλλοι σοβαροί σκοποί για να διαθέσει τα χρήματά της. “Πες Μαύροι και άνοιξε την τσάντα σου”, έγραψε ένα τρίτο, μην υπονοώντας τίποτε άλλο από αυτό που έγραψε σε εφτά λέξεις.

Καημένη DeGeneres. Ό,τι και να κάνεις, την επίκριση δεν τη γλιτώνεις.

leave a reply

Your Review