Η Μαλαματίνα στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Μαλαματίνα και ο Όμιλος Mantis, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Βορείου Ελλάδας, στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, και ενισχύουν τη λειτουργία του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη και του Κέντρου Ημέρας ΑμεΑ, στην Αλεξανδρούπολη.

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και αφορά την ενίσχυση του έργου του φιλανθρωπικού σωματείου, μέσω της οικονομικής υποστήριξης των δράσεων των δύο Κέντρων. Καλύπτοντας μέρος των εξόδων της μισθοδοσίας των Καθηγητών Φυσικής, Μαθηματικών, Φιλολογικών και Αγγλικών για ένα χρόνο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμβάλλει στη διατήρηση των υπηρεσιών τους και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, από το 2012, μέσα από τη λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε δέκα σημεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέρουν σε περισσότερες από 5.000 οικογένειες ψυχολογική υποστήριξη, εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές υπηρεσίες, συμβουλευτική και υλική βοήθεια, με σκοπό να αποτραπεί το ενδεχόμενο διάλυσής τους. Μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες μαθησιακής υποστήριξης και πολιτιστικές δραστηριότητες σε 220 παιδιά ευάλωτων οικογενειών, με στόχο την κάλυψη αναγκών τις οποίες η οικογένειά τους, για οικονομικούς ή/και εκπαιδευτικούς λόγους αδυνατεί να τους παρέχει.

Παράλληλα, το Κέντρο Ημέρας για ΑμεΑ στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε 50 ανήλικους και ενήλικες με σκοπό την προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξής τους, μέσω της παροχής προεπαγγελματικής κατάρτισης και της ενίσχυσης δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης.

Σημειώνεται, ότι πέραν της συγκεκριμένης δωρεάς για την ενίσχυση των δύο Κέντρων, ο Όμιλος Mantisκαιη Μαλαματίνα στηρίζει σταθερά τα Παιδικά Χωριά SOS με τη δωρεάν παροχή προϊόντων, όπως σοκολάτες, νερό, μπαταρίες, ρύζι κλπ.

Ο Νικόλαος Κεράνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Οινοποιίας Μαλαματίνα, δήλωσε σχετικά:«Ο Όμιλος Mantis και η Μαλαματίνα ενώσαμε τις δυνάμεις μας για έναν καλό σκοπό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αντανακλά την δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται σε υγιείς και σταθερές συνθήκες.Γνωρίζοντας το έργο που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε με τον δικό μας τρόπο και να είμαστε μέρος μίας τόσο σημαντικής προσπάθειας.»

leave a reply

Your Review