French Bloom: Το αφρώδες vegan κρασί χωρίς αλκοόλ

Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2021, ο νεαρός γαλλικός οίκος French Bloom γνώρισε έκτοτε πρωτοφανή επιτυχία στον τομέα των αφρώδων οίνων χωρίς αλκοόλ. Στηριζόμενη στην τεχνογνωσία των ομάδων της στην οινοποιϊα και πιστεύοντας σε ένα superpremium προϊόν, η French Bloom αποκάλυψε μια πραγματική επιθυμία των καταναλωτών να δώσουν μια νέα ώθηση στη συντροφικότητα και το μοίρασμα.

Κατατάσσεται στην ολοένα και διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των “γυναικείων ιδρυμάτων”, η εταιρεία είναι επαρκέστατα σύγχρονη. Το French Bloom ξεκίνησε από δύο γυναίκες, τη Maggie Frerejean-Taittinger και την Constance Jablonski, οι οποίες ασχολούνταιτόσο με τις αντίστοιχες επαγγελματικές τους σταδιοδρομίες όσο και με τον κόσμο γύρω τους.

Συνιδρύτριες Constance Jablonski & Maggie Frerejean-Taittinger

Το 2019, όταν η Maggie έμεινε έγκυος στα δίδυμα παιδιά της, συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχαν κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις κρασιού χωρίς αλκοόλ που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της.. Επιπλέον, όσοι δεν πίνουν ή επιλέγουν να πίνουν μόνο περιστασιακά, αξίζουν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που επιτρέπει την ίδια εμπειρία με τα εκλεκτά αφρώδη κρασιά.

Από την αρχή του σχεδίου τους, η Maggie Frerejean-Taittinger και η Constance Jablonski τελειοποίησαν γρήγορα την ιδέα τους, φέρνοντας γρήγορα στο σκάφος την άψογη εμπειρία μιας ισχυρής ομάδας εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον Rodolphe FrerejeanTaittinger, σύζυγο της Maggie, ο οποίος φέρνει ένα στέρεο οικογενειακό υπόβαθρο στην παραγωγή σαμπάνιας και κονιάκ (και προσωπικά ιδιοκτήτης οκτώ επιτυχημένων αποκλειστικών εμπορικών σημάτων).

Tο 2019 ξεκίνησαν την ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας στην οικογένεια των αφρωδών οίνων, η ομάδα μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται για τέσσερα χρόνια συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης (R&D), η οποία ισχυρίζεται ακράδαντα ότι βρίσκεται μόνο στην αρχή. Κατά την ίδρυση του “εργαστηρίου” τους, ήταν φυσικά πρώτα απαραίτητο να συμφωνήσουν σε ένα όνομα. Αυτό επιτεύχθηκε γρήγορα με το ποιητικό “French Bloom”, ιδανικό καθώς θυμίζει τόσο την υπερηφάνεια της γαλλικής προέλευσης του προϊόντος όσο και το άνοιγμά του στον κόσμο -με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη γραμμή, λαμβάνοντας υπόψη το υπόβαθρο κάθε μέλους της ομάδας- αλλά και τη φρεσκάδα ενός νέου άνθους. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα της πραγματικής δημιουργίας, για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό κρασί που θα είχε το μοναδικό χαρακτηριστικό ότι δεν περιέχει αλκοόλ.

Ξεκινώντας πριν από λιγότερο τρία χρόνια, τρεις σημαντικές αναφορές προέκυψαν από αυτόν τον προβληματισμό και σήμερα το γαλλικό Bloom είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία των premium μη αλκοολούχων αφρωδών οίνων. Δημιουργημένα στο στυλ της φυσικής οινοποίησης, χωρίς θειώδη ή πρόσθετα σάκχαρα, αλλά και halal , vegan, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, ένα πλούσιο French Bloom LeBlanc, παρασκευάζεται από πιστοποιημένο βιολογικό Chardonnay από το Languedoc, και ένα υπέροχο French BloomLe Rosé, που παρασκευάζεται από βιολογικό Chardonnay και βιολογικό Pinot Noir, έκαναν αμέσως την μάρκα επιτυχία. Το French Bloom LaCuvée Vintage 2022, ο αφρώδης οίνος Blancde Blancs πρώτης εσοδείας με μεγάλη πολυπλοκότητα και βάθος, φέρνει περαιτέρω επανάσταση στον μη αλκοολούχο κόσμο. Παράγεται και εμφιαλώνεται στη Νοτιοδυτική Γαλλία και δημιουργείται με προσοχή όπως τα μεγαλύτερα crus, τα French Bloom Cuvées έχουν την ιδιαιτερότητα ότι αποαλκοολοποιούνται χειροκίνητα σε περιεκτικότητα 0,0% αλκοόλ, με τον πιο αυθεντικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών διεργασιών.

Κατά συνέπεια, ήταν σαφές ότι ο περιέκτης έπρεπε να ταιριάζει με το περιεχόμενο. Έτσι, οι ετικέτες φέρουν ένα κομψό κυκλικό λογότυπο (που θυμίζει διακριτικά το 0,0% αλκοόλ από την αρχή) σε πολύτιμα χρυσά χρώματα που θυμίζουν Chardonnay. Αυτή η σφραγίδα, που αναπαριστά ένα δέντρο έτοιμο να ανθίσει, έχει ως στόχο να θυμίσει την αναγέννηση και την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας που επιθυμεί κανείς να επιδεικνύει σε όλες τις περιστάσεις, αλλά και τη σημασία των κοινωνικών δεσμών και του να είμαστε “πραγματικά μαζί”.

Κομψό πράγματι και με αξιοσημείωτη πολυπλοκότητα, το νεοεισερχόμενο έκανε γρήγορα την εμφάνισή του, και μάλιστα με τον πιο διάσημο τρόπο. Βραβευμένο ως “TheWorld’sBest” από τα World Sparkling Wines Awards το 2022 και στη συνέχεια ξανά το 2023, σε χρόνο ρεκόρ, και στη συνέχεια με το χρυσό μετάλλιο στα America Wine Awards το 2023, το French Bloom είναι επίσης προτιμώμενος συνεργάτης του οδηγού Michelin και γοήτευσε γρήγορα τα καλύτερα ιδρύματα – παλάτια, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ σε όλο τον κόσμο

Σήμερα, οι ενθουσιώδεις καταναλωτές είναι συχνότερα γυναίκες (οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 70% των καταναλωτών, με μια αναπάντεχη πλειοψηφία στις ΗΠΑ), επειδή, σύμφωνα με τους δύο εμπνευστές του προγράμματος, η κοινωνική πίεση προς τις γυναίκες είναι δυστυχώς ακόμη η ισχυρότερη. Αναγκασμένες να συνδυάζουν αμέτρητους ρόλους (επαγγελματίας με υψηλές πτήσεις, υπέροχη φίλη, τέλεια σύζυγος ή ακόμη και πολύ ικανή μητέρα), δεν μπορούν να τα καταφέρουν όλα χωρίς να φροντίζουν τον εαυτό τους και έτσι να αποφεύγουν τις υπερβολές.

Γιατί με την εκπληκτική γεύση του, ακόμη και ο πιο έμπειρος καταναλωτής ξεχνά γρήγορα ότι πίνει έναν μη αλκοολούχο αφρώδη οίνο και όχι έναν κλασικό αφρώδη. Επιπλέον, οι λίγες θερμίδες που περιέχονται σε ένα ποτήρι (το 1/5 αυτών της σαμπάνιας) είναι αρκετές για να σαγηνεύσουν όλους, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου ζωής- το επιχείρημα μπορεί να αγγίξει τόσο τους αθλητές όσο και τα καθιστικά άτομα.

www.frenchbloom.com

@french.bloom

Λίγαλόγιαγια την All About Gourmets

Η All About Gourmets, αποκλειστικός εισαγωγέας του French Bloom στην Ελλάδα και Κύπρο, ιδρύθηκε το 2011 με κύριο στόχο την εισαγωγή ελληνικών και διεθνών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, παρέχοντας εκλεκτά προϊόντα στον τελικό καταναλωτή καθώς, επίσης και σε επιχειρήσεις χονδρικής ή λιανικής που σχετίζονται με υπηρεσίες φιλοξενίας, εστίασης και όσους κλάδους σχετίζονται με τρόφιμα. Η εταιρεία εστιάζει σε μια σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής κουζίνας.  Μια σειρά προϊόντων που απαρτίζεται από ποικιλίες ελιών, ελαιόλαδου, βαλσάμικου ξυδιού, μελιού, τυριών και κρασιών, βοτάνων και μπαχαρικών όπως και πολλά άλλα από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ως premium προϊόντα διατροφής θα κερδίσουν αμέσως την εμπιστοσύνη σας, καθώς επικεντρώνονται στην άριστη ποιότητα, τη θρεπτική αξία και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, παραγωγής και συσκευασίας.

Aποκλειστική Διάθεση All About Gourmets Παρίτση Νικολάου 101 | Νέο Ψυχικό | 15451 | Αττική

 

leave a reply

Your Review