Ιωάννα Τούνη: Να γιατί δεν μπορεί να “κατεβάσει” το revenge porn βίντεό της – Η στήριξη από πολιτικά κόμματα και φορείς

Η νεαρή γυναίκα εξήγησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή γιατί είναι πολύ δύσκολο να απαιτήσει να κατέβει το βίντεο της από το διαδίκτυο

Η αποκάλυψη που έκανε την Παρασκευή η Ιωάννα Τούνη είχε ακριβώς το αποτέλεσμα που ήθελε: τεράστια απήχηση και να καταφέρει να ευαισθητοποιήσει ακόμη και πολιτικούς φορείς για τον κίνδυνο του “εκδικητικού πορνό”, που στις μέρες μας γνωρίζει διαστάσεις και έχει γίνει αιτία και πηγή δυστυχίας για δεκάδες νέες γυναίκες.

Η Τούνη, με το βίντεο που πόσταρε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube, όχι απλώς αφόπλισε τον εκβιαστή της, αλλά τον έθεσε στο στόχαστρο κάθε πολιτισμένου ανθρώπου που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες που γίνονται θύματα επιτήδειων,

Και μπορεί τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις των εκπροσώπων τους να στάθηκαν στο πλευρό της και να καταδίκασαν αυτούς που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση επιχείρησης διασυρμού της, όμως, και η ίδια εδώ και καιρό έχει κινηθεί νομικά και έχει ζητήσει νομικές συμβουλές για το πώς μπορεί να κατέβει από το διαδίκτυο το βίντεο που την καταδιώκει εδώ και μία τριετία.

Στην εκπομπή “Happy Day” η Σταματίνα Τσιμτσιλή εξήγησε τον λόγο για τον οποίο η υπόθεση της 26χρονης θεωρείται από τις πλέον δύσκολες.

«Θέλω να πω επειδή το συζήτησα με τον Θέμη. Γιατί δε μπορεί νομικά να κατέβει το βίντεο, από τη στιγμή που δε θέλει να υπάρχει αυτό το βίντεο; Άκου να δεις τι γίνεται. Όντως αν εντοπίσεις ότι είναι μια σελίδα που έχει το βίντεο και κινηθείς νομικά, αν η σελίδα σου έχει νομικό πρόσωπο που υφίσταται, θα κατέβει το βίντεο. Αλλά μπορεί να έχουν πάρει το βίντεο άλλα δέκα sites, που μπορεί να μην έχουν κάποιον για να ζητήσεις νομικές ευθύνες. Και είναι τόσο δαιδαλώδες αυτό το σύστημα του διαδικτύου και ειδικά αυτές οι ροζ ιστοσελίδες, που η μία παίρνει το βίντεο της άλλης, που δε μπορείς να βρεις άκρη» εξήγησε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.