Λάκης Γαβαλάς: “Η σχέση μου είναι 40 χρόνια νεότερη”

Τον επόμενο χειμώνα ο Λάκης Γαβαλάς θα πρωταγωνιστήσει στο διάσημο μιούζικαλ Το Κλουβί Με Τις Τρελές. Εξηγεί γιατί είναι ιδανικός για τον ρόλο και αποκαλύπτει μερικά πράγματα για την προσωπική του ζωή. Από τον Πάνο Ζόγκα

Πώς είσαι, Λάκη, αυτή την περίοδο;

Είμαι τέλεια, καταπληκτικά, έχω πολλή ενέργεια και για αυτό θα κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Πού θα κάνεις διακοπές φέτος που είναι δύσκολα τα πράγματα;

Το δικό μου καλοκαίρι θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Θα γυρίσω όλη την Κορσική. Μετά έχω τα γυρίσματα του My Style Rocks και ξεκινάω τον Σεπτέμβριο πρόβες για το Κλουβί με τις Τρελές.

Τι ήταν τελικά για σένα όλη αυτή η περιπέτεια με τον COVID-19;

Για μένα προσωπικά ο κορονοϊός ήταν ό,τι ακριβώς ένα χερούλι από μια Hermès τσάντα μου, την οποία και έκλεισα στο πατάρι. Και δεν θέλω ούτε να την ξαναδώ ούτε και να μιλήσω για αυτή την τσάντα. Μου προκαλεί μόνο θλίψη. Μιλάω μόνο για το μέλλον εγώ και αυτά που θα κάνω.

Πώς το αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Παίζω την drag queen Ζαζά. Αλλά εγώ πάντα ήμουν η Ζαζά. Όλη μου η ζωή είναι αυτή.

Το έχει κάνει όμως πρόσφατα και ο Σταμάτης Φασουλής με τον Γιάννη Μπέζο. Θα μπεις σε σύγκριση.

Ευτυχώς που το έχουν κάνει, γιατί αυτή η σύγκριση μαζί τους είναι πολύ εύκολη για μένα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τη δίμετρη Ζαζά με τα τακούνια και τις περούκες, να τραγουδάει και να χορεύει ταυτόχρονα καλύτερα από εμένα. Εγώ είμαι αυτός ο ρόλος.

Είναι και σαν να επιστρέφεις στο ξεκίνημά σου που ήσουν χορευτής.

Ακριβώς. Εγώ γεννήθηκα στο μιούζικαλ. Χόρευα στην ιταλική τηλεόραση Rai το 1972, χόρεψα σε πολλά σόου με τη Rafaella Carra, έγινα επιχειρηματίας και επιστρέφω πάλι εκεί από όπου ξεκίνησα.

Ναι, αλλά πολύ μεγαλύτερος. Δεν σε ενοχλεί ο χρόνος;

Καθόλου. Είμαι τα ίδια κιλά που ήμουν όταν ήμουν 40, φοράω το ίδιο μέγεθος ρούχα, έχω την ιδία ευλυγισία και την ίδια ενέργεια ακριβώς. Μη σου πω ότι τώρα οι δυνάμεις μου είναι και μεγαλύτερες από πριν, γιατί έχει μπει και το πείσμα στη μέση.

Μπράβο, Λάκη, είσαι αισιόδοξος και θετικός.

Καλέ, τι βλακείες είναι αυτές; Δεν είμαι αισιόδοξος, απλά το δουλεύω πολύ. Δεν έχω πάρει ποτέ αντικαταθλιπτικά, δεν έχω φαρμακείο στο σπίτι μου, γυμνάζομαι καθημερινά και η σχέση μου είναι 40 χρόνια νεότερη από εμένα, οπότε όλα είναι σε κάποιον έλεγχο. Έχω κίνητρα για να μένω νέος.